Darian, hrvatski kralj samopomoći

Satiričko kazalište Kerempuh

Dislocirana u blisku budućnost, predstava Darian, hrvatski kralj samopomoći mlade dramatičarke Dine Vukelić u režiji Krešimira Dolenčića, distopijska je satira naše pretjerane, svim nedaćama, samoćom i pandemijom pogođene svakodnevice. U atmosferi kaosa i rasula otuđenog društva, ali i utjehe popkulturom i zvijezdama, mozaičnim showovima i lakim sadržajima, tehnološkim inovacijama i psihofarmacima, nesretan narod spas i smisao traži u svome guruu, neiskvarenom i vanjskim svijetom neokrznutom Darianu, nehotičnom kralju samopomoći, novome izbavitelju iz svih zala.

U vremenu kada self-help gurui postaju zvijezde, a zvijezde stvaraju smjernice za ispunjene živote, Darian, hrvatski kralj samopomoći suočava nas s dijapazonom pomaknutih i pogubljenih likova kakve susrećemo u svakidašnjem životu, na ekranima, ali – da si ne lažemo – i u sebi samima.

U eklektičnom spoju satire, komedije, distopije pa i melodrame, ova predstava s raskošnom glumačkom podjelom predvođenom Borkom Perićem u naslovnoj ulozi nastavak je Kerempuhove tradicije ironičnog propitkivanja našega svijeta u nesputanoj igri sa žanrovima i stilovima koja posljedično stvara začudan mozaik novog normalnog ili pak malo manje normalnog.


Režija: Krešimir Dolenčić
Igraju: Borko Perić, Ana Maras Harmander, Eugen Stjepan Višić, Rea Kamenski - Bačun, Filip Detelić, Matija Šakoronja, Josip Brakus, Danijela Evđenić, Fabijan Komljenović, Igor Jurinić, Josipa Anković

Popusti na grupne posjete (10 i više osoba)
Prodaja na tel. 01/4833 645, 01/4833 646

Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH