34.likovni susreti HSK u Slavonskom Brodu-"Peski-Art" najuspješnija udruga

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC


34.SUSRETI LIKOVNIH STVARATELJA HRVATSKOG SABORA KULTURE U SLAVONSKOM BRODU- UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" PRIMILA NAGRADU ZA NAJUSPJEŠNIJU UDRUGU 2018.





U Salonu "Vladimir Becić" Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda dana 06.listopada 2018. održani su 34.Susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog Sabora Kulture, krovne organizacije kulturnog amaterizma u RH. U sklopu susreta održana je izložba najboljih likovnih radova odabranih na likovnom natječaju Hrvatskog Sabora Kulture. Od gotovo 300 pristiglih prijavljenih likovnih radova, stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu Tomislav Buntak, akademski slikar i prof.Branimir Pešut, viši kustos i voditelj Kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda, odabralo je 76 likovnih radova za izložbu i susrete i dodijelilo nagrade i pohvalnice najboljima.
Ove 2018. godine likovni stvaratelji iz Koprivničko-križevačke županije bili su zaista uspješni i "pokupili" gotovo sve nagrade. Uruga "Peski-Art Đurđevac" proglašena najuspješnijom udrugom za 2018., Sanja Benko, također članica "Peski-Arta" dobila posebnu nagradu za najbolje likovno djelo crtačke tehnike, te mlada 19-godišnja Lara Brusač, članica "Kloštranske palete". dobila nagradu za najbolje likovno djelo mladih autora (do 28 godina). Još su brojni likovni radovi odabrani za izložbu, a među njima mnogi i pohvljeni. Iz udruge "Peski-Art Đurđevac" to su Ivana Hadžija, Mirko Markešić, Marijan Štimac koji su dobili i pohvalnice te još Zdravko Šabarić i Franjo Mihočka kao i Mirjana Balog i Sanja Benko koje su se prijavile preko likovne sekcije KUD-a "Tomislav" iz Svetog Ivana Žabna, ali su i članice udruge "Peski-Art".
U "ekspediciji" koja je putovala na 34. likovne susrete u organizaciji Zajednice Kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, bili su članice i članovi Likovne sekcije KUD-a „Tomislav“ iz Svetog Ivana Žabna, Likovne sekcije „Podravke 72“ iz Koprivnice, Križevačkog likovnog kruga, Kloštranske Palete te delegacija udruge "Peski-Art Đurđevac" koja je bila i najbrojnija,a uz odabrane i pohvaljene putovao je i jedan broj članova koji su bili podrška i pratnja.
Nakon susreta svi su uživali u prekrasnom danu i razgledavali ljepote grada velike hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić te se iako umorni, zadovoljni vratili kućama u večernjim satima.


Podijeli ovu stranicu

VRH