POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

OTVORENA OBITELJSKA ZBIRKA PERE TOPLJAKA PETRINE

U petak 28.lipnja 2024. u dvorištu obiteljske kuće u Đurđevcu u ulici Đure Basaričeka 47 otvorena je galerija, Obiteljska zbirka doajena naivnog slikarstva PERE TOPLJAKA PETRINE.

Opširnije
ODRŽANA PRIREDBA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU" 12. PUT

ODRŽANA PRIREDBA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU" PO 12. PUT
U nedjelju 23.lipnja 2024. u đurđevačkom kvartu Peski po 12. puta održana je priredba „Peščani svojemu gradu“. Peščani ovu priredbu kulture, umjetnosti i zabave organiziraju svome Gradu povodom „Picokijade“ najveće turističke manifestacije ovoga dijela Republike Hrvatske. Kvart Peski i njegovi stanovnici nastoje kontinuirano svojim različitim aktivnostima doprinositi ljepšem i boljem životu u svome Gradu, te doprinositi njegovom ugledu i promociji na različite načine pa tako i ovom tradicionalnom priredbom koja je svojevrstan uvod u bogate sadržaje i programe „Picokijade“

Opširnije
PREDANI LIKOVNI RADOVI VETERANSKOM CENTRU PODRUŽNICI SINJ

Izaslanstvo udruge „Peski-Art Đurđevac“ i Grada Đurđevca boravili su u Gradu Sinju 03. i 04 lipnja 2024., te su Veteranskom centru Podružnici Sinj predali 54 likovna rada nastalih u sklopu projekta „Podravina svojemu generalu“, a koji su izrađeni na likovnoj radionici „Peski-Art 2023. Đurđevac“. U izaslanstvu Grada Đurđevca su bili, izaslanica gradonačelnika Hrvoja Jančija, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, članovi udruge „Peski-Art Đurđevac“ i suradnici predvođeni predsjednikom udruge Franjom Mihočkom kao organizatori projekta, te đurđevačka novinarka i izvjestiteljica Anđela Lenhard Antolin. Njima se u Sinju pridružio i general Mladen Markač u čiju čast se projekt i provodi.

Opširnije
DAN OŠ ĐURĐEVAC - PERO TOPLJAK PETRINA DAROVAO ŠKOLI DVA VRIJEDNA LIKOVNA RADA

U sklopu obilježavanja Dana škole u predvorju Osnovne škole Đurđevac priređena je povijesna izložba nastavnih pomagala i opreme povodom 60 godina izgradnje sadašnje školske zgrade, te izložba likovnih radova slikara Pere Topljaka Petrine. Povod postavljanja izložbe ovog doajena naivnog slikarstva bilo je darovanje dvaju vrijednih likovnih radova koje je Pero Topljak Petrina tom prigodom poklonio školi.

Opširnije
U ĐURĐEVCU NA PESKIMA IZRAĐENA MURALNA SLIKA U ČAST GENERALA MLADENA MARKAČA

U ĐURĐEVCU NA PESKIMA IZRAĐENA MURALNA SLIKA U ČAST GENERALA MLADENA MARKAČA
U Đurđevcu u kvartu Peski u subotu i nedjelju 18. i 19. svibnja 2024. na objektu trafostanice na raskršću Grkinske ulice i ulice Petra Zrinskog izrađena je velika muralna slika posvećena heroju Domovinskog rata generalu Mladenu Markaču. Objekt trafostanice nalazi se nedaleko rodne kuće generala Mladena Markača, rođena Đurđevčana, počasnog građanina Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije.

Opširnije
"HOD ZA SVJETLOM" - IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA FRANJE MIHOČKE

U Muzeju Grada Đurđevca izložba slika i crteža Franje Mihočke
Muzej Grada Đurđevca u pripremi je izložbe istaknutog podravskog slikara Franje Mihočke. Otvorenje izložbe pod nazivom „Hod za svjetlom“ bit će u petak, 5. travnja 2024. godine u 19 sati.


Opširnije
OTVORENA IZLOŽBA SLIKA "HOD ZA SVJETLOM" AUTORA FRANJE MIHOČKE

U petak 05.travnja 2024. u Đurđevcu u MUZEJU GRADA ĐURĐEVCA  otvorena je samostalna izložba likovnih radova podravskog slikara Franje Mihočke pod nazivom „Hod za svjetlom“, a koja je okupila velik broj likovne publike, među kojima je bio i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na samom početku pozdravila ih je ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel i pri tom govorila o Mihočkinom  umjetničkom i humanitarnom djelovanje, te likovnom stvaralaštvu.

O Mihočkinoj umjetnosti, te važnosti i značaju koju ima u očuvanju kulturne baštine Podravine nadahnuto je govorila književnica Božica Jelušić, autorica predgovora izložbe. Riječi pohvale za umjetnikov kreativni i humanitarni rad posebno je imao gradonačelnik Hrvoje Janči, koji je izrazio svoje zadovoljstvo i velikim interesom za izložbu, koju je i službeno otvorio.

Okupljenima se zahvalio i sam autor izložbe koja predstavlja njegovo likovno djelovanje u proteklih 30 godina, na izloženih 80 radova, mahom u tehnici akvarela.

Pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca, Mihočkinog rodnog mjesta, obogatilo je svojim nastupom svečanost otvaranja izložba „Hod za svjetlom“, koja  ostaje otvorena do 28. travnja 2024.

Organizator izložbe: MUZEJ GRADA ĐURĐEVCA

Kustosica izložbe: EDITA JANKOVIĆ HAPAVEL

Autorica predgovora: BOŽICA JELUŠIĆ

Autori ostalih tekstova: FRANJO HORVAT, VIDA PUST ŠKRGULJA, AKVILA P.KOVAČIĆ, ZDRAVKO ŠABARIĆ, VLADIMIR MIHOLEK

Autor fotografija: MATO ZEMAN

Autorica postava: EDITA JANKOVIĆ HAPAVEL

Lektura:ANICA ŠABARIĆ

Priprema i obrada podataka: TEA KRNJAK BUKOVIĆ

Tehnička realizacija: VLADIMIR NIKŠA, IVANA MILETIĆ, TEA KRNJAK BUKOVIĆ,

Grafičko oblikovanje kataloga: ZORAN TOKIĆ

Medijski pokrovitelji: PODRAVSKI RADIO, RADIO DRAVA, PORTAL DRAVA.INFO,

Tisak kataloga: KB COLOR, BJELOVAR

ZAHVALJUJEMO GRADU ĐURĐEVCU NA POTPORI U REALIZACIJI IZLOŽBEOpširnije
JUBILARNA 10. IZLOŽBA PISANICA "USKRS U ĐURĐEVCU 2024."

JUBILARNA 10. IZLOŽBA PISANICA "USKRS U ĐURĐEVCU 2024." DOSAD NAJVEĆA ČEKA NA VAS - DOĐITE 01.TRAVNJA 2024. U 10,00 SATI - DOM KULTURE ĐURĐEVAC
Prijave za jubilarnu 10. izložbu pisanica "USKRS U ĐURĐEVCU 2024." završene. Prema broju prijavljenih sudionika, čak 41 (obrazovne ustanove, udruge, humanitarne organizacije i kreativni pojedinci) iz čak devet hrvatskih županija biti će to dosad najveća izložba upravo kako i priliči ovom značajnom jubileju najstarije i najveće izložbe pisanica na ovim prostorima.


Opširnije
10. izložba pisanica "USKRS U ĐURĐEVCU 2024."

ODRŽANA JUBILARNA 10. IZLOŽBA PISANICA "USKRS U ĐURĐEVCU 2024."
U Domu Kulture u Đurđevcu na Uskrsni ponedjeljak 01.travnja 2024. u organizaciji udruge "Peski-art Đurđevac" održana je jubilarna 10. izložba pisanica "Uskrs u Đurđevcu 2024."

Opširnije
9.IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA "BOŽIĆU USUSRET 2023."

9.IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA "BOŽIĆU USUSRET 2023."
Prijave završene - na izložbu prijavljeno 37 jaslica iz 8 županija izrađene od raznih materijala i načina izrade.
OTVORENJE IZLOŽBE subota 16.12.2023. u 19,00 sati MUZEJ GRADA ĐURĐEVCA.


Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH