LIKOVNOM KOLONIJOM OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVANOSTI

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

KREATIVNIM DRUŽENJEM OBILJEŽILI DAN POBJEDE I DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA


Udruga "Peski-Art Đurđevac" i Etno kuće obitelji Karlovčan likovnom kolonijom „Drava-Brodić 2023.“ i kreativnim druženjem svojih članova obilježili Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Dugogodišnja suradnja udruge "Peski-Art Đurđevac" i Etno kuća obtelji Karlovčan i ove godine rezultirala je po treći put zajedničkim projektom obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja što je samo nastavak prijašnjih projekata i tradicija obilježavanja značajnih datuma novije hrvatske povijesti.

Ovo po mnogočemu posebno druženje zbog lošeg vremena i visokog vodostaja rijeke Drave nije održano na brodu "Galija" kako je bilo predviđeno već na Etno imanju obitelji Karlovčan u Brodiću.

Na početku likovne kolonije sudionike su pozdravili predsjednik udruge "Peski-Art Đurđevac" Franjo Mihočka i domaćin Neven Karlovčan u ime obitelji Karlovčan nakon čega je održana minuta šutnje za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

Gostoljubivi domaćini i dobro raspoloženje nadomjestili su nedostatak lijepog vremena pa inspiracije i kreativne energije nije nedostajalo, te je nastalo niz lijepih likovnih uradaka.

Sudionici su razgledali imanje, međusobno se družili i razmjenjivali iskustva, a u predahu bez kiše i obišli nabujalu rijeku Dravu i uvjerili se u njenu pomalo zastrašujuću snagu, ali i ljepotu unatoč nabujalosti i visoku vodostaju.


Podijeli ovu stranicu

VRH