POZNATI REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA HSK- "PESKI-ART" I OVE GODINE USPJEŠNA

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

UDRUGA "PESKI-ART" I OVE GODINE USPJEŠNA NA LIKOVNOM NATJEČAJU HRVATSKOG SABORA KULTURE

 

Hrvatski Sabor Kulture kao krovna organizacija kulturnog amaterizma provodi godišnje smotre kulturno-umjetničkog stvaralaštva, te je i ove godine provela likovni natječaj na koji je prijavljeno 312 likovnih radova likovnih udruga i samostalnih autora.

Pristigle radove vrednovale su članice ovogodišnjeg Povjerenstva: povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i nezavisna kustosica Iva Körbler i Aleksandra Goreta, akademska slikarica i kustosica galerije „Miroslav Kraljević“ Gradskog muzeja Karlovac, a koje su odabrale ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za izložbu 39. Susreta likovnih stvaralaca koja će se održati u Đurđevcu u Muzeju Grada Đurđevca.

Za izložbu 39. Susreta likovnih stvaralaca 2023. odabran je ukupno 121 rad.

 

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ prethodne 2022. godine bila je dobitnik nagrade za najuspješniju udrugu, što je nakon 2018. bilo drugi put u pet godina,  a i ove 2023. nastavlja nizom ostvarenja dobrih rezultata te je po broju odabranih za izlaganje na 39. susretima likovnih stvaratelja među najuspješnijim udrugama.

 

Za izlaganje od članova udruge izabrani su sljedeći radovi:

 

Željko Bečaj: PUT U NJEDRA ZIME, ulje/platno, 60 x 100 cm

Pero Cik: BOGEC, skulptura, drvo

Đurđica Franjić: OAZA, ulje/platno, 50 x 40 cm

Ivana Hadžija: ČUVARICA MOGA GRADA, keramoskulptura

Mirko Markešić: JESENSKA RAPSODIJA, ulje/staklo, 60 x 80 cm

Franjo Mihočka: PRASKOZORJE, akvarel, 35 x 50 cm

Zdravko Šabarić: TRIO, ulje/platno, 50 x 70 cm

Pero Topljak: POLARNA SVJETLOST, ulje/platno, 60 x 90 cm

 

i još dvoje koji su se prijavili preko drugih udruga:

 

Sanja Benko:ČETIRI GALE I JULIJA IZ ZABORAVLJENOG VOĆNJAKA, d.boja/graf.olovka, 41x47

Mirko Horvat: SEOSKA IDILA, ulje/staklo, 56 x 55 cm.

 

IZLOŽBA 39. Susreta likovnih stvaralaca bit će postavljena u galerijskom prostoru Muzeja Grada Đurđevca od 15. rujna do 14. listopada 2023.

Otvorenje izložbe bit će 15. rujna 2023. s početkom u 19 sati, a Susret i zatvaranje izložbe 14. listopada 2023. s početkom u 12 sati.

PROGRAM SUSRETA, koji će biti održan 14. 10. 2023. u Muzeju Grada Đurđevca (galerijski prostor, 1. kat) s početkom u 12 sati, obuhvatit će prigodan program i proglašenje i dodjelu nagrada nagrađenim autorima i nagrađenoj udruzi te pohvala pohvaljenim autorima, a svim autorima čiji su radovi odabrani za Susret i izložbu bit će dodijeljena priznanja Hrvatskog sabora kulture. Program Susreta završit će zatvaranjem izložbe i zajedničkim druženjem.

Suorganizaciju ovogodišnje izložbe i Susreta potpisuju Muzej Grada Đurđevca i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a potporu pružaju Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Đurđevac.

Na likovnom natječaju HSK sudjelovalo je 28 udruga iz cijele RH i samostalni autori, a iz Koprivničko-križevačke županije odabrani su i radovi Križevačkog likovnog kruga, udruge „Kloštranska paleta“, Likovne sekcije „Podravka 72“ i Likovne sekcije KUD-a Delovi.


Podijeli ovu stranicu

VRH