Suradnja Senjskog interdisciplinarnog simpozija i Senjskog zbornika u 2020.

Senjski interdisciplinarni simpozij

Poštovani sudionici 2. Senjskog interdisciplinarnog simpozija, dragi suradnici i prijatelji,

ovim Vas putem želimo izvijestiti da će se Vaši pisani radovi/prilozi, kojima ste se predstavili na 2. Senjskom interdisciplinarnom simpoziju u čast Vjenceslava Novaka, objaviti u 47. svesku znanstvenoga časopisa Senjski zbornik. Senjski zbornik jedini je časopis znanstvenog karaktera u Ličko-senjskoj županiji. Njegovi izdavači su Senjsko muzejsko društvo i Gradski muzej Senj, a utemeljen je 1965. godine. U dosad tiskanih 45 brojeva objavljeno je na stotine znanstvenih članaka renomiranih članova hrvatske akademske zajednice s najrazličitijem temama iz područja arheologije, povijesti, povijesti umjetnosti, etnologije, geografije, gospodarstva, kulture itd. Glavni je cilj tiska Senjskog zbornika znanstvena valorizacija i opća popularizacija povijesne, kulturne i prirodne baštine grada Senja, Podgorja i Like, što također Zbornik izdvaja kao jedinstveni izdavački projekt u Županiji.


Suradnja Senjskog zbornika i Senjskog interdisciplinarnog simpozija prilika je da se u čast Vjenceslava Novaka čitava senjska kulturna scena udruži u zajedničkom naumu vrednovanja, čuvanja, prezentacije i revalorizacije svoje bogate baštine. Prilika je ovo i da manifestacija Senjski interdisciplinarni simpozij postane još više vidljiva i prepoznata u akademskim krugovima kao ozbiljan projekt aktualizacije senjske povijesti, književnosti, kulture i tradicije. Tomu će zasigurno pomoći vidljivost časopisa Senjski zbornik (indeksiran je u bazi European Reference Index for the Humanities od 2008. godine i dostupan na portalu hrvatskih znanstvenih časopisa Hrčak).
Na ovaj bismo način zajedničkim snagama ostavili trajni pisani trag u čast „Godini senjskog književnika Vjenceslava Novaka“. Kao što Vam je otprije poznato, 2019. godinu Gradsko vijeće grada Senja službeno je posvetilo upravo Novaku kako bi se gradske ustanove i institucije uključile u odavanje počasti programskim aktivnostima u skladu sa svojim planovima i programima. Na tragu zajedništva, izlaganja, slušanja i rasprava neka trajnim spomenikom tom trenutku bude upravo naš i Vaš Senjski zbornik u Novakovu čast.

Veselimo se zajedničkoj suradnji.


S poštovanjem,    
UREDNIŠTVO SENJSKOG ZBORNIKA

Suradnja Senjskog zbornika i Senjskog interdisciplinarnog simpozija u 2020.

Podijeli ovu stranicu

VRH