SENJSKI ZBORNIK SV. 47 POSVEĆEN JE VJENCESLAVU NOVAKU!

Senjski interdisciplinarni simpozij

Senjski zbornik sv. 47 posvećen je senjskom velikanu Vjenceslavu Novaku. Nastavak je to značajnih nastojanja iz 2019. godine da se dostojno obilježi 160. obljetnica književnikova rođenja te 120. obljetnica objavljivanja romana Posljednji Stipančići. Radovi objavljeni u sv. 47 predstavljeni su na 2. Senjskom interdisciplinarnom simpoziju naziva Dragi Novače!, održanom 26. i 27. travnja 2019. godine u Senju pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Grada Senja. Suradnja Senjskog zbornika i Senjskog interdisciplinarnog simpozija bila je prilika da se u čast Vjenceslava Novaka čitava senjska kulturna scena udruži u zajedničkom naumu vrednovanja, čuvanja, prezentacije i revalorizacije svoje bogate baštine.

Poveznica na Senjski zbornik 47: https://hrcak.srce.hr/index.php?show=toc&id_broj=19564

Iznova se tako potvrdilo da Senjski zbornik omogućuje prostor istraživanja, čuvanja i predstavljanja ostavštine i djela senjskih književnika i velikana, uz teme iz područja arheologije, povijesti, povijesti umjetnosti, etnologije, geografije i gospodarstva.
Na tom tragu zajedništva, čuvanja i ustrajanja neka trajnim spomenikom bude upravo ovaj Senjski zbornik u Novakovu čast.


(fotografija naslovnice Senjskog zbornika 47- Vjenceslav Novak, izvor: Gradski muzej Senj)


Podijeli ovu stranicu

VRH