POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Mreža hrvatske kulture

2. Festival tradicijskog pjevanja, Subotica

Hrvatski kulturni centar “Bunjevačko kolo” Vas poziva na drugi “Festival tradicijskog pjevanja”, koji će se održati 26.10.2019. u 18h u Velikoj dvorani Centra (Preradovićeva 4, 24000 Subotica). Festival je namjenjen amaterskim pjevačkim skupinama, koji će ocjenjivati tročlani žiri.  Prijave se primaju do 1.10.2019. Kotizacija po skupini je 10 Eur u dinarskoj protiuvrijednosti na dan Festivala, a sve ostale infomacije možete dobiti kod Senke Horvat, voditeljice folklornog odjela HKC „Bunjevačko kolo“: +38166/00 65 18 ili putem e-maila senkahorvat@yahoo.com .

Opširnije
Audicija za Dječji zbor HPD-a „Lipa“ – 30. rujna 2019. u 19,15 sati

U ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine bit će održana  audicija za Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka!


Opširnije
Svečani koncert HPD-a Danica u povodu 150. obljetnice

Hrvatsko pjevačko društvo ‘Danica’ ove godine slavi 150. obljetnicu djelovanja i najstarije je pjevačko društvo u Sisku. Dana 26. rujna u Gradskom muzeju Sisak bit će održan osmi koncert u povodu ove važne obljetnice u kojem će gostovati Ronald Braus, Tihana Herceg Ivšić i Komorni tamburaški sastav UF Petrinja.


Opširnije
FOLKOFONIJA

Opširnije
Simpozij

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Teatrom Tirena i Hrvatskim centrom za dramski odgoj,organizira 3. Znanstveno-umjetnički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom KAKO DRAMSKO IZRAŽAVANJE DOPRINOSI KVALITETI POUČAVANJA koji će se održati od 29. do 31. kolovoza 2019. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Opširnije
VIII. SEMINAR FOLKLORA HRVATA U BIH

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u BiH  (UHAKUD u BiH) od 2012. organizira Seminar folklora Hrvata Bosne i Hercegovine koji okuplja mnoštvo mladih iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i dijaspore. VIII. Seminar održat će se od 25. do 28. 07. 2019. u Potocima kod Mostara. Podučavat će se pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata Sjeverne Hercegovine, Završja i Kupresa, kao i tradicijska glazbala Hrvata. Voditelj seminara je prof. Miroslav Šilić. Područje Konjica, Rame, Kupresa i Završja, specifično je po tome što se ispreplitala kultura sjevera i juga, ali i zapada i istoka BiH.

Polaznici seminara moći će odabrati jednu od tri ponuđene grupe - ples, glazbala (tradicijska ili tambure) i ganga. Seminar započinje 25. srpnja u jutarnjim satima, a završava 28. srpnja svečanim završnim koncertom polaznika u večernjim satima.Predavanja su organizirana u jutarnjem i večernjem terminu, a uključuju: Izlaganja s terena (plesna i pjevačka predavanja), teorijsku nastavu o etnologiji, radionice i reviju narodnih nošnji obrađenog područja, etnomuzikologiju, osnove glazbenog obrazovanja, radionice tradicijskih glazbala, povijest gange i praktični rad.

HSK vas poziva da se prijavite za prvih 10 podmirit će trošak školarine. Svoj iskaz interesa pošaljite do 5.7.2019. na ples@hrsk.hr 

Potencijalni sudionici vlastitim sredstvima sudjeluju u podmirenju troška puta kao i smještaja i prehrane (po potrebi) koju domaćin nudi po vrlo povoljnim cijenama.

Opširnije
Stare seoske igre Vrhovac 2019

I ove godine u organizaciji KUD-a “Vrhovac”, uz pokrovitelje i donatore grad Ozalj, Karlovačka županija, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatsku turističku zajednicu, održati će se “Stare seoske igre” dana 19., 20. i 21. srpnja 2019. godine s početkom odvijanja u 15.00 sati u centru Vrhovca – na poljani kod Crkve Svetog Kuzme i Damjana. Pozivamo vas da uveličate našu manifestaciju 20.07.2019.g. kada se odvijaju igre za odrasle,te nastupi. U privitku ovog dopisa Vam dostavljam Prijavni list, te Pravila sudjelovanja u seoskim igrama. Prijave se primaju zaključno s 5.7.2019. na email: kud.vrhovac@gmail.com

Iskreno se nadamo da ćete se odazvati našem pozivu , svojim nastupom i sudjelovanjem obogatiti program, te svakako učvrstiti suradnju između naših društava na obostrano zadovoljstvo!

Opširnije
Plesne radionice 53. MSF, Zagreb

Pozivamo Vas da kroz Plesne radionice 53. MSF,Zagreb ,koje će se održati od 19.7-21.7.(petak,subota,nedjelja) u Dvorani Gornjogradske gimnazije u 19 sati upoznate i naučite folklorne plesove cijelog svijeta! Dugogodišnji voditelj je g. Francis Feybly, plesni pedagog iz Švicarske kojem će se pridružiti gosti iz Ekvatora, Bolivije i Brazila. Dugogodišnji sudionici ovog programa su i članovi Plesne grupe Jasna i Željko koji poznavajući plesnu scenu EU za osobe treće životne dobi žele učiniti prvi korak u osnivanju Plesnih seniora Hrvatske povezujući sve zaljubljenike u ples. Sudjelovanje na radionici je besplatno!

Opširnije
53. međunarodna smotra folklora - Kerestinec

Srdačno Vas pozivamo  na  program 53. Međunarodne smotre folklora u četvtrak 18. srpnja 2019. u dvorac Erdödy u Kerestincu.  S početkom u 20 sati nastupaju folklorne grupe iz Bugarske, Litve, Latvije, Egipta, Grčke, Irana, Italije, Kine i Poljske. Organizirana je i promocija svetonedeljskih proizvoda i suvenira. 

Opširnije
53. MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA ZAGREB

Međunarodna Smotra Folklora Zagreb, koja se ove godine u Zagrebu održava 53. put, najuglednija je manifestacija izvornog folklora koja prikazuje i njeguje zavičajnu baštinu. Ove godine na zagrebačkim će pozornicama od 17. do 21. srpnja Zagrepčanima i gostima, uz folklorne skupine iz cijele Hrvatske, svoje pjesme, plesove i običaje predstaviti – kako se očekuje – gosti iz Alžira, Bugarske, Grčke, Italije, Indije, Iraka, Kine i Latvije. Isto tako, na Smotri se očekuju folklorne skupine Hrvata koji žive u Litvi, Poljskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Slovačkoj, Srbiji i Kanadi. Programi će se odvijati na pozornicama na Trgu bana Josipa Jelačića i Sceni Gradec, a izvorne će se pjesme i plesovi moći čuti i vidjeti u organiziranim, ali i spontanim izvedbama u središtu grada.

Opširnije
VRH