POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Mreža hrvatske kulture

30. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. studenoga 2023. s početkom u 18 sati bit će održan jubilarni 30. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Opširnije
2. FESTIVAL HRVATSKE PUČKE DRAME

S veseljem iščekujemo 2. izdanje Festivala hrvatske pučke drame „Murski cimeri“ koji će od 6. do 8. listopada 2023. biti održan u Murskom Središću. Tijekom tri festivalska dana na sceni Centra za kulturu „Rudar“ zaigrat će kazališne skupine iz Županje, Čakovca, Šolte, Zaboka, Zagreba, Nove Gradiške, Draganića, Virja, i Lepoglave. Dođite u Mursko Središće i uživajte u izvrsnim dramskim ostvarenjima pučkog dramskog izričaja. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Opširnije
17. Međunarodni festival amaterskih kazališta

U Vodice stižu nagrađivane kazališne trupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje će na daskama vodičkog Kulturnog centra igrati 29. i 30. rujna 2023. na 17. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta. Hrvatsku predstavljaju Dramski amateri Murter, a iz susjednih zemalja pristižu Žaba Gleda&Išče Vrhovo i Kazalište mladih "Korifej" Nova Bila.***Gradsko pozorište Trebinje otkazalo je svoje sudjelovanje zbog izvanrednih okolnosti i više sile te je predstava „Pomračenje“ navedenog ansambla otkazana.

Opširnije
Izložba 39. Susreta likovnih stvaralaca

Hrvatski sabor kulture i Muzej Grada Đurđevca pozivaju Vas na otvorenje izložbe likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca u petak, 15. rujna 2023. s početkom u 19 h. Izložba će u postavu od 15. rujna do 14. listopada 2023. predstaviti čak 118 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Opširnije
50. KOLONIJA KIPARA NAIVACA ERNESTINOVO

Ove godine u Općini Ernestinovo obilježit će se jubilarna 50. godišnjica Kiparske kolonije, a održat će se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Organizaciju potpisuju Općina Ernestinovo i Likovna udruga Petar Smajić. Najstarija je to kolonija naivnog kiparstva u Europi te svojim izvornim umjetničkim izričajem promiče identitet zajednice kroz očuvanje tradicionalnih kulturnih vrijednosti.

Opširnije
KNJIŽEVNI NATJEČAJ „Peićevske putositnice

Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ objavila je književni natječaj pod nazivom "Peićevske putositnice" u prigodi obilježavanja 100. obljetnice rođenja Matka Peića. Tema natječaja je pisanje putopisa po uzoru na Matka Peića s naglaskom na ljepote zavičaja i lokalnog govora (suvremeni i/ili tradicionalni). U nastavku pronađite uvjete natječaja i upute za prijavu.

Opširnije
42. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

Susret hrvatskih zavičajnih književnika, književna manifestacija u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture okupit će u subotu 24. lipnja 2023. u Velikoj dvorani HSK-a u Zagrebu najuspješnije zavičajne autore iz ranih krajeva Hrvatske. Prozna, poetska i dramska ostvarenja odabrana putem godišnjeg književnog natječaja HSK-a interpretirat će dramski umjetnik Dubravko Sidor i odabrani autori.

Opširnije
63. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Vodice nestrpljivo iščekuju najuspješnije kazališne trupe koje su izborile svoje sudjelovanje na 63. FESTIVALU HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA, nacionalnoj smotri najuspješnijih amaterskih kazališta i skupina. Ovogodišnje, 63. izdanje ovog dugovječnog festivala igra u Vodicama tijekom 6 festivalskih dana: 12. - 14. svibnja & 19. - 21. svibnja 2023. U nastavku zavirite u festivalski program i dođite u Vodice! Očekuje vas radost igre na daskama koje život znače!

Opširnije
Seminar za voditelje i članove folklornih skupina i društava u Slavonskom Brodu

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Folklornim ansamblom Broda iz Slavonskog Broda i organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina društava i udruga. Cilj realizacije programa edukacije je stvaranje i oblikovanje novih folklornih programa kao i adekvatna prezentacija tradicijske baštine na sceni. Dvodnevni program u Slavonskom Brodu obuhvatit će i predstavljanje odabranog primjera hrvatske tradicijske kulture, odnosno tradicijske baštine Podravine te praktičan rad voditelja sa sudionicima uz glazbene snimke. Polaznici po završetku dvodnevnog programa seminara dobivaju Potvrdu o sudjelovanju na Seminaru. Voditelj seminara je Ivan Ivančan, etnograf, voditelj i folklorist.

Opširnije
Seminar/radionica „Osnove koreografiranja u Jazz dance-u“ u Osijeku

Hrvatski sabor kulture organizira u Osijeku dvodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala te pojedince na temu: „OSNOVE KOREOGRAFIRANJA U JAZZ DANCE-u“. Seminar je namijenjen svim polaznicima različitih predznanja i iskustava, a na seminar se mogu prijaviti sadašnji i bivši plesači, učitelji plesa te svi plesni amateri i zaljubljenici u ples. Seminar će biti održan u suradnji s Plesnim studiom „Shine“ iz Osijeka uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH. Polaznici po završetku dvodnevnog programa seminara dobivaju Potvrdu o sudjelovanju na Seminaru. Voditeljica seminara je plesačica i koreografkinja Edita Gorski.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH