2. FESTIVAL HRVATSKE PUČKE DRAME

Mreža hrvatske kulture

S veseljem iščekujemo 2. izdanje Festivala hrvatske pučke drame „Murski cimeri“ koji će od 6. do 8. listopada 2023. biti održan u Murskom Središću. Tijekom tri festivalska dana na sceni Centra za kulturu „Rudar“ zaigrat će kazališne skupine iz Županje, Čakovca, Šolte, Zaboka, Zagreba, Nove Gradiške, Draganića, Virja, i Lepoglave. Dođite u Mursko Središće i uživajte u izvrsnim dramskim ostvarenjima pučkog dramskog izričaja. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Festival nosi naziv „Murski cimeri“, u čast tradicionalnoj folklornoj maski Murskog Središća, jer na kazališnim pozornicama, baš kao i u karnevalu, svi postajemo netko drugi.

Ovaj vrijedan festival, koji će svake godine prezentirati najbolja ostvarenja hrvatske pučke drame, pokrenut je 2022. godine na inicijativu Hrvatskog sabora kulture kao suorganizatora i pokrovitelja, a za domaćinstvo i organizaciju zaslužni su Centar za kulturu „Rudar“, Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih društava Međimurske županije i KUD „Mura“. Glavno pokroviteljstvo i potporu potpisuje Grad Mursko Središće, a ovogodišnje izdanje podupire i Turistička zajednica područja Mura i gorice.

Pravo sudjelovanja na Festivalu hrvatske pučke drame stječu najuspješnije amaterske kazališne skupine s predstavama koje su prema izboru selektora Festivala hrvatskih kazališnih amatera putem selekcija u organizaciji Hrvatskog sabora kulture odabrane za sudjelovanje na FHPD-u.

Na drugom izdanju Festivala hrvatske pučke drame od 6. do 8. listopada 2023. zaigrat će: Gradsko kazalište Županja, Amatersko kazalište "Sulet" Šolta, Kazališna družina "Štolcer" Čakovec, Dramska udruga KAJ Zabok, Roma teatar - Kazališna družina "Multikulti", HKUU "Trenk" Nova Gradiška, KUD "Sveti Juraj" Draganić, Glumišna družina Virje & HPD "Ferdo Rusan" i KUD "Lepoglavski pušlek".

Sve predstave pratit će i Stručno festivalsko povjerenstvo u sastavu: teatrologinja i kazališna kritičarka dr. sc. Sanja Nikčević, redateljica Iva Srnec Hamer i dramski umjetnik Dubravko Sidor koji će na okruglim stolovima komentirati odigrane predstave te u završnici festivala 8. listopada proglasiti festivalske nominacije i nagrade.

PROGRAM FESTIVALA pronađite na: https://www.hrsk.hr/clanak/2-festival-hrvatske-puke-drame/10/35/0/0/1324

Dođite u Mursko Središće, „Murski cimeri“ vas radosno iščekuju.


PROGRAM FESTIVALA

Podijeli ovu stranicu

VRH