Izložba 39. Susreta likovnih stvaralaca

Mreža hrvatske kulture

Hrvatski sabor kulture i Muzej Grada Đurđevca pozivaju Vas na otvorenje izložbe likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca u petak, 15. rujna 2023. s početkom u 19 h. Izložba će u postavu od 15. rujna do 14. listopada 2023. predstaviti čak 118 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Izložba je rezultat godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture, a izloženi radovi odabrani su u konkurenciji od ukupno 312 prijavljenih radova radova (283 rada iz 28 prijavljenih likovnih udruga i 29 radova samostalno prijavljenih autora).

Postav izložbe završava 14. listopada 2023. tradicionalnim Susretom likovnih stvaralaca – likovnom manifestacijom Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore.


Za izbor radova koji će biti izloženi u galerijskom prostoru Muzeja Grada Đurđevca zaslužne su članice Povjerenstva ovogodišnjeg likovnog natječaja: povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i nezavisna kustosica Iva Körbler i akademska slikarica Aleksandra Goreta, koje su, pregledavši ukupno 312 pristiglih radova, odabrale ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za izložbu 39. Susreta likovnih stvaralaca.

Izložba odabranih radova bit će otvorena u Muzeju Grada Đurđevca u petak, 15. rujna 2023. u 19 h, dok će ovogodišnje 39. izdanje Susreta likovnih stvaralaca biti održano 14. listopada 2023. s početkom u 12 h.

PROGRAM SUSRETA obuhvatit će prigodan program i proglašenje i dodjelu nagrada nagrađenim autorima i nagrađenoj udruzi te pohvala pohvaljenim autorima, a svim autorima čiji su radovi odabrani za Susret i izložbu bit će dodijeljena priznanja Hrvatskog sabora kulture.
39. Susret završit će zatvaranjem izložbe i zajedničkim druženjem likovnih udruga i brojnih autora iz raznih krajeva Lijepe naše.

Realizaciju 39. Susreta i izložbe omogućuju Ministarstvo kulture i medija RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac, a suorganizaciju potpisuju Muzej Grada Đurđevca i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije.Podijeli ovu stranicu

VRH