POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Kulturna udruga Sveti Martin Dubrava

Donacija slika udruzi "Nada " iz Konaka

Danas su članovi udruge "Sveti Martin"- Dubrava, predali slike Udruzi za rehabilitacijsko jahanje "Nada" iz Konaka.
Slike su nastale na 9.likovnoj koloniji koja je održana povodom Dana Općine Dubrava 10.06.2023. Donirali smo 23. slike ,neke sa ovogodišnje ali i neke slike sa ranijih kolonija.
Kao i svih godina do sada slike nastale na kolonijama donirane su humanitarnim Udrugama ili organizacijama sa područja Općine Dubrava i Udrugama iz bliže okolice.
Ove godine slike su donirane udruzi "Nada" .
Zahvaljujemo se našim domaćinima na lijepoj dobrodošlici i nadamo se daljnjoj suradnji naših Udruga.

Opširnije
„PEŠČANI SVOJEMU GRADU“

Na poziv prijateljske Udruge "Peski Art-Đurđevac" iz Đurđevca , sudjelovali smo na jedanaestoj manifestaciji koja se održava u sklopu kulturno turističke manifestacije "Picokijada", pod nazivom "Peščani svojemu gradu".

Folklorna grupa udruge "Sveti Martin"-Dubrava izvjela je dvije koreografije moslavačkih pjesama i plesova pod nazivima "Bela bluza" i "Lijepo pjeva za lugom djevojka".


Opširnije
9.likovna kolonija "Dubrava 2023."

Pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i načelnika i saborskog zastupnika gosp. Tomislava Okroše danas je održana deveta po redu humanitarna likovna kolonija.
Koloniju je svečano otvorio saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša sa suradnicama, Ivanom Bačinski i Ines Idžanović. Sve prisutne je pozdravio i zahvalio se na donaciji predstavnik Udruge "Nada", gosp. Ivica Jaklinović, te predsjednik Kulturne udruge "Sveti Martin"-Dubrava, Dražen Milenković. Radovi nastali na likovnoj koloniji bit će donirani udruzi "Nada" koja pruža usluge terapijskog i rekreacijskog jahanja osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama.
Na naš poziv odazvalo se je dvadeset i dvoje likovnih stvaralaca iz bliže nam okolice.
Zahvaljujemo se Općini i načelniku gosp. Tomislavu Okroši na pokroviteljstvu, a posebno svim likovnim sudionicima na radovima .
U osobno ime želim se zahvaliti i članovima Udruge koji su odvojili svoje vrijeme kako bismo organizirali i održali ovu koloniju.
Hvala svima od srca .

Opširnije
100 godina kulturne baštine Brest Pokupski – KUD “Pokupljanka”

Na poziv Kuda-"Pokupljanka" iz Bresta Pokupskog sudjelovali smo na proslavi njihovog stotog rođendana. Nastupali smo sa brojnim Kud-ovima iz Lijepe naše . Na nastupu smo izveli splet moslavačkih pjesama i plesova, a naše djevojke bile su obučene u dubravske i mostaranske svečane nošnje. Veliko iznenađenje bio je posjet kolega slikara iz udruge "Peski Art Đurđevac", koji su sudjelovali na likovnoj koloniji koja se je u isto vrijeme održavala u Petrinji.

Opširnije
"Uskrs u Đurđevcu 2023." - 9.izložba pisanica

U organizaciji Udruge "Peski Art - Đurđevac", održana je deveta Izložba pisanica
"Uskrs u Đurđevcu 2023."
Pored radova članova Udruge na izložbi su svoje radove izložili Ivanka Jambrešić i Dražen Milenković.Sve prisutne pozdravi je predsjednik Udruge gosp. Franjo Mihočka, a gradonačelnik grada Đurđevca gosp. Hrvoje Janči otvorio je izložbu. Izložba je održana u Domu kulture.

Opširnije
"Uskrs u Kloštru" 2023.

Na poziv prijateljske nam Udruge "Prijatelji Kloštra", sudjelovali smo na izložbi pisanica "USKRS U KLOŠTRU" 2023.

Opširnije
10. Izložba pisanica- Matkana nedjelja

Na poziv Udruge "Čuvarice kulturne baštine Kladare" predstavnici Udruge "Sveti Martin"-Dubrava sudjelovali su na desetoj izložbi pisanica pod nazivom 10.manifestacija "Povrat tradicijskih običaja matkanje i izložba pisanica .
Zahvaljujemo se na pozivu predsjenici Majdi Kodžagi.

Opširnije
Sretan Uskrs

Sretan Uskrs žele Vam članice i članovi Kulturne udruge "Sveti Martin"-Dubrava

Opširnije
"Uskrs u Dubravi 2023.", šesta izložba pisanica

Pod pokroviteljstvom Općine Dubrava, i načelnika gospodina Tomislava Okroše održana je šesta po redu izložba pisanica "Uskrs u Dubravi 2023."
Na izložbi je sudjelovalo 37 izlagača iz raznih dijelova lijepe naše. U kulturno umjetničkom programu nastupili su Kulturno umjetnička udruga "Potkalnički kraj" iz Križevaca, Grupa izvornog folklora organizatora izložbe Kulturne udruge "Sveti Martin" Dubrava, vrtićke skupine Dječjeg vrtića Dubrava, Mažoretkinje Općine Dubrava, Zbor Osnovne škole Dubrava. Program je vodila Rafaela Pokos Vinković.
Na izložbenim stolovima bile su izložene tradicijske pisanice, ali i pisanice izrađene modernijim tehnikama.

Opširnije
10. OBLJETNICA SLOBODE ZA HRVATSKE GENERALE .

U Đurđevcu u dvorani Doma kulture 16. studenoga 2022. na dan izricanja oslobađajuće presude u Haagu održana je svečanost „Podravina svojemu generalu“ u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača, a kojom je obilježene deseta obljetnica tog važnog događaja.

Grupa izvornog folklora Kulturne udruge "Sveti Martin"-Dubrava sudjelovala je u programu sa koreografijom Moslavačkih pjesama i plesova, uz pratnu tamburaškog sastava Momento.

Za ovu svečanu priliku članice su bile obučene u svečanu narodnu nošnju sela Mostari koje se nalazi u sastavu Općine Dubrava.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH