POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Kulturna udruga Sveti Martin Dubrava

3.međunarodna smotra folklora

Povodom Dana Općine Dubrava u organizaciji Kulturne udruge "Sveti Martin"- Dubrava,a pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i načelnika gosp. Tomislava Okroše održana je 3.međunarodna smotra folklora. Na smotru su sudjelovali;
1. Kulturna udruga "Sveti Martin"-Dubrava
2. Kud "Mladost"- Suha, Živinice BiH
3. Kud "Oporovec" Zagreb
4. Kud "Kolo" Stari Grabovac
5. IFS "Brčevec", Brčevec
6. Kud " Resnik" , Zagreb
7. Kud"Dragutin Domjanić" Adamovec
8. Češka beseda Zagrebačke županije
9. Kud "Kloštar" Kloštar Ivanić

Opširnije
10.likovna kolonija u Dubravi

U organizaciji Kulturne udruge "Sveti Martin"-Dubrava , održana je 10. po redu likovna kolonija. Likovnu koloniju otvorio je načelnik Općine gospodin Tomislav Okroša koji je bio i pokrovitelj događanja. Na današnjem likovnom susretu sudjelovali su umjetnici iz raznih krajeva Hrvatske.
Slike nastale na likovnoj koloniji biti će donirane Caritasu župe Svete Margarete iz Dubrave.
Zahvaljujemo se našem župniku vlč. gosp, Mihillu Gojaniju na ručku koji je organizirao za nas.
Prilikom posjeta našem župniku poklonili smo mu sliku župne crkve Svete Margarete, rad Mirka Horvata, kao znak zahvale na šest godina suradnje i potpore u radu naše Udruge od strane vlč. Mihilla Gojanija,
Župnik Gojani posjetio nas je na kraju našeg druženja i zahvalio se svim slikarima na njihovom doprinosu na današnjoj koloniji, i svima sudionicima podijeli je zahvalnice.
Zahvaljujemo se Općini Dubrava i načelniku Tomislavu Okroši na pokroviteljstvu, našim slikarima na prekrasnim slikama i našem župniku na dobrodošlici i prijemu

Opširnije
41.SMOTRA FOLKLORA U GRABROVNICI

Jučer je ,01.06.2024., održana 41. po redu smotra folklora u Grabrovnici. Na smotri su sudjelovali Kud-ovi iz nekoliko mjesta Virovitkičko-podravske županije.
Organizator smotre je Kud "Petar Preradović", Grabrovnica. Smotra je održana u rodnoj kući Petra Preradovića.
Zahvaljujemo se našim domaćinima na pozivu i na srdačnoj dobrodošlici.

Opširnije
Rekonstrukcija i izrada narodne nošnje Dubrave

Udruga se je prošle godine prijavila  na  Javni poziv Zagrebačke županije  projektom Rekonstrukcije i izrade ženske narodne nošnje Dubrava ručnim tkanjem na tkalačkom stanu.

Nakon završenog natječaja dodijeljena su nam sredstva u iznosu od 800,00 € kojima smo dali izraditi jednu svečanu žensku narodnu nošnju Dubrave.


Opširnije
Božićno-novogodišnji koncert

U organizaciji KUD-a "Braća Radić" iz Visokog u Varaždinskoj županiji , održan je božićno-novogodišnji koncert pod nazivom "Zdravo budi mladi Kralju..
Naša Udruga sudjelovala je pjesmama: Dobar večer dobri ljudi, Radujte se narodi, Široka je Moslavina i Djevojčica ruže brala.

Opširnije
Donacija slika udruzi "Nada " iz Konaka

Danas su članovi udruge "Sveti Martin"- Dubrava, predali slike Udruzi za rehabilitacijsko jahanje "Nada" iz Konaka.
Slike su nastale na 9.likovnoj koloniji koja je održana povodom Dana Općine Dubrava 10.06.2023. Donirali smo 23. slike ,neke sa ovogodišnje ali i neke slike sa ranijih kolonija.
Kao i svih godina do sada slike nastale na kolonijama donirane su humanitarnim Udrugama ili organizacijama sa područja Općine Dubrava i Udrugama iz bliže okolice.
Ove godine slike su donirane udruzi "Nada" .
Zahvaljujemo se našim domaćinima na lijepoj dobrodošlici i nadamo se daljnjoj suradnji naših Udruga.

Opširnije
„PEŠČANI SVOJEMU GRADU“

Na poziv prijateljske Udruge "Peski Art-Đurđevac" iz Đurđevca , sudjelovali smo na jedanaestoj manifestaciji koja se održava u sklopu kulturno turističke manifestacije "Picokijada", pod nazivom "Peščani svojemu gradu".

Folklorna grupa udruge "Sveti Martin"-Dubrava izvjela je dvije koreografije moslavačkih pjesama i plesova pod nazivima "Bela bluza" i "Lijepo pjeva za lugom djevojka".


Opširnije
9.likovna kolonija "Dubrava 2023."

Pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i načelnika i saborskog zastupnika gosp. Tomislava Okroše danas je održana deveta po redu humanitarna likovna kolonija.
Koloniju je svečano otvorio saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša sa suradnicama, Ivanom Bačinski i Ines Idžanović. Sve prisutne je pozdravio i zahvalio se na donaciji predstavnik Udruge "Nada", gosp. Ivica Jaklinović, te predsjednik Kulturne udruge "Sveti Martin"-Dubrava, Dražen Milenković. Radovi nastali na likovnoj koloniji bit će donirani udruzi "Nada" koja pruža usluge terapijskog i rekreacijskog jahanja osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama.
Na naš poziv odazvalo se je dvadeset i dvoje likovnih stvaralaca iz bliže nam okolice.
Zahvaljujemo se Općini i načelniku gosp. Tomislavu Okroši na pokroviteljstvu, a posebno svim likovnim sudionicima na radovima .
U osobno ime želim se zahvaliti i članovima Udruge koji su odvojili svoje vrijeme kako bismo organizirali i održali ovu koloniju.
Hvala svima od srca .

Opširnije
100 godina kulturne baštine Brest Pokupski – KUD “Pokupljanka”

Na poziv Kuda-"Pokupljanka" iz Bresta Pokupskog sudjelovali smo na proslavi njihovog stotog rođendana. Nastupali smo sa brojnim Kud-ovima iz Lijepe naše . Na nastupu smo izveli splet moslavačkih pjesama i plesova, a naše djevojke bile su obučene u dubravske i mostaranske svečane nošnje. Veliko iznenađenje bio je posjet kolega slikara iz udruge "Peski Art Đurđevac", koji su sudjelovali na likovnoj koloniji koja se je u isto vrijeme održavala u Petrinji.

Opširnije
"Uskrs u Đurđevcu 2023." - 9.izložba pisanica

U organizaciji Udruge "Peski Art - Đurđevac", održana je deveta Izložba pisanica
"Uskrs u Đurđevcu 2023."
Pored radova članova Udruge na izložbi su svoje radove izložili Ivanka Jambrešić i Dražen Milenković.Sve prisutne pozdravi je predsjednik Udruge gosp. Franjo Mihočka, a gradonačelnik grada Đurđevca gosp. Hrvoje Janči otvorio je izložbu. Izložba je održana u Domu kulture.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH