"Picokijada 2019." Đurđevac

Kulturna udruga Sveti Martin Dubrava

I ove godine sudjelovali smo na đurđevačkoj Picokijadi največoj turističkoj, kulturnoj,zabavnoj i sportskoj manifestaciji koja se ove godine održava po 51-puta.
Naša Udruga i ove godine predstavila se na štandu sa svojim radovim, a naši čalnovi bili su obučeni u dubravske naraodne nošnje koje smo nedavno obnovili.
Prilikom obilaska grada bili smo zapaženi i zamoljeni od mnogobrojnih građana i turista za zajedičko fotografiranje.
U obilasku gradskog parka gdje se održavala izložba kolača susreli smo gradonačelnika grada Đurđevca gospodina Hrvoja Jančija koji nas je prepoznao i predstavio saborskom zastupniku gospodinu Željku Lackoviću.

Posjetili smo i šator "Podravinoteke" gdje su se predstavljali lokalni OPG-ovi sa svojim proizvodima. Pozvani smo na degustaciju vina od višnje našeg prijatelja Krunoslava Kranjeca i degustaciju vina od aronije naše kolegice i slikarice Nadice Markov. Pored toga degustirali smo izvrsne sireve raznih okusa i sa raznim dodacima, i sa finim podravskim kolačima "Slatke Danijele" završili obilazak .
Mnogi posjetioci posjetili su naš štand i raspitivali se od kuda smo, što radimo. Osim naših radova bilo je upita i o narodnim nošnjama, Mnogi su nas prepoznali jer smo prije tjedan dana sudjelovali na kulturno-turističkoj manifestaciji "Peščani svojemu gradu 2019.", na Peskima u Đurđevcu.
Prilikom obilaska Starog grada i "Hrvatske Sahare" voditelj Sahare Damir Hodalić počastio nas je obilaskom zoo vrta i informirao nas o životinjama koje se tamo nalaze.
Zahvaljujemo našim ljubaznim domaćinima koji su i ovaj puta pokazali svu gostoljubivost Podravaca,
Zahvaljujemo prijateljskoj udruzi "Peski Art Đurđevac" na pozivu za sudjelovanje na Picokijadi i ugodnom domaćinstvu.

Podijeli ovu stranicu

VRH