Otvorene prijave za 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Mreža hrvatske kulture

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za 63. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA. Prijavite svoje predstave i izborite sudjelovanje na Festivalu koji će biti održan u Vodicama: 12. - 14. svibnja & 19. - 21. svibnja 2023. Predstave možete prijaviti do 20. 2. 2023, a više informacija i obrazac prijave pronađite u nastavku.

Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu (udruge Hrvata izvan RH) svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

63. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Gdje: VODICE - Kulturni centar

Kada: 12. - 14. 5. & 19. - 21. 5. 2023.

Rok za prijave predstava: 20. 2. 2023.

Rok za održavanje županijskih smotri i selekcija: 16. 4. 2023.

*Način organizacije selekcije predstava bit će definiran PRAVILIMA Festivala hrvatskih kazališnih amatera i Festivala hrvatske pučke drame za 2023. godinu koja će biti objavljena tijekom siječnja 2023. na web stranici HSK-a www.hrsk.hr 

*Skupine koje za 63. FHKA prijavljuju predstave pučkog dramskog izričaja, ujedno ulaze i u selekciju za 2. Festival hrvatske pučke drame (FHPD) koji će biti održan od 6. do 8. listopada 2023. u Murskom Središću u organizaciji Zajednice HKUU Međimurske županije, KUD-a „Mura“ i Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće. Pravo sudjelovanja na Festivalu hrvatske pučke drame stječu najuspješnije amaterske kazališne skupine s predstavama koje će prema izboru selektora Festivala hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) putem selekcija biti odabrane za sudjelovanje na FHPD-u. *Odabir skupine i predstave za sudjelovanje na FHPD-u ne isključuje mogućnost njezina odabira i za sudjelovanje na FHKA-u u tekućoj godini (predstava odabrana za FHPD može iste godine biti odabrana i za FHKA i obrnuto).


UPUTE ZA PRIJAVU I OBRAZAC PRIJAVE te više informacija pronađite na web stranici Hrvatskog sabora kulture klikom OVDJE.


Podijeli ovu stranicu

VRH