Izložba 38. Susreta likovnih stvaralaca

Mreža hrvatske kulture

Hrvatski sabor kulture i Gradska galerija Zabok pozivaju Vas na otvorenje izložbe likovnih radova 38. Susreta likovnih stvaralaca u utorak, 20. rujna 2022. s početkom u 19 h (Zivtov trg 10/I, Zabok).
Izložba će u postavu od 20. rujna do 22. listopada 2022. predstaviti čak 109 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Izložba je rezultat godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture, a izloženi radovi odabrani su u konkurenciji od 289 prijavljenih radova iz 30 hrvatskih likovnih udruga.

Postav izložbe završava 22. listopada 2022. tradicionalnim Susretom likovnih stvaralaca – likovnom manifestacijom Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore.


Za izbor radova koji će biti izloženi u Gradskoj galeriji Zabok zaslužne su članice Povjerenstva ovogodišnjeg likovnog natječaja Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja i akademska slikarica Aleksandra Goreta, koje su, pregledavši ukupno 289 pristiglih radova: 265 radova iz 30 prijavljenih likovnih udruga i 24 rada samostalno prijavljenih autora, odabrale ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za izložbu 38. Susreta likovnih stvaralaca.

Izložba odabranih radova bit će otvorena u Gradskoj galeriji Zabok u utorak, 20. rujna 2022. u 19 h, dok će ovogodišnje 38. izdanje Susreta likovnih stvaralaca biti održano 22. listopada 2022. s početkom u 11 h. PROGRAM SUSRETA obuhvatit će prigodan program i proglašenje i dodjelu nagrada nagrađenim autorima i nagrađenoj udruzi te pohvala pohvaljenim autorima, a svim autorima čiji su radovi odabrani za Susret i izložbu bit će dodijeljena priznanja Hrvatskog sabora kulture.

38. Susret završit će zatvaranjem izložbe i zajedničkim druženjem likovnih udruga i brojnih autora iz raznih krajeva Lijepe naše.

Realizaciju 38. Susreta i izložbe omogućilo je Ministarstvo kulture i medija RH, a suorganizaciju potpisuje Pučko otvoreno učilište Zabok.

REZULTATE NATJEČAJA I VIŠE INFORMACIJA saznajte klikom na; https://www.hrsk.hr/clanak/rezultati-likovnog-natjeaja-2022/9/39/0/0/1235Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH