Klaruši na "Margetju v Margečanu"

KUD Klaruš

14.07.2019. - Margečan

Udruga građana za sport i kulturu "Margareta" iz Margečana, već tradicionalno organizira manifestaciju "Margetje v Margečanu - tak se negda delalo". Trinaesti puta upriličili su kulturno-umjetničku manifestaciju na kojoj uz izložbe i zabavne sadržaje, od zaborava čuvaju tradiciju i običaje naših krajeva. U programu je sudjelovalo tristotinjak sudionika iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke te Krapinsko-zagorske županije, te četiri udruge iz Republike Slovenije.

Članovi KUD-a "Klaruš" Maruševec, mnogobrojnoj publici su prikazali pjesme i plesove Hrvatskog zagorja u koeografiji "Išla žena na gosti", a predstavili su se i naši tamburaši koji su imali čast da svojim izvedbama završe ovogodišnje "Margetje v Margečanu". Folklorne i tamburaške izvedbe naših članova nagrađene su dugotrajnim pljeskom mnogobrojne publike.

Uz naše folkloraše, u kulturno-umjetničkom programu, nastupili su i članovi KUD-a "Salinovec" iz Salinovca, HKUD "Petar Zrinski" iz Vrbovca, Margaretice, Zbor Udruge građana Margareta i ŽVS Kaliope.





Tagovi:
VRH