POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

KUD Zvir Jelenje

Sretan Božić!

Dragi naši prijatelji,
evo dolazi nam kraju i ova vrlo neobična godina, no nadamo se da unatoč svim nedaćama ipak možete pronaći nešto lijepo u njoj.
Hvala vam! Što ste tu za nas, kao i mi za vas! I zato, kako vam ove godine nismo u mogućnosti podariti naš tradicionalni božićni koncert, prisjetimo se nečega iz ne tako davnih vremena, kojima ćemo se, nadajmo se, uskoro moći vratiti!
Svako dobro vama i vašim najmilijima i svima od srca Sretan Božić želi vaš KUD "Zvir" Jelenje!

Opširnije
Uskrsna čestitka

Dragi prijatelji,
kad Bog zatvori vrata, uvijek negdje otvori prozor, a mi smo svoj u ovo teško vrijeme pronašli! Stoga vam ove godine kroz naš prozorčić šaljemo djelić sebe...
Neka vam Uskrsno svjetlo isplete dar od sreće, zdravlja, mira i ljubavi, a kroz vaš prozorčić neka u vaš dom uđe mir i blagoslovi vas i vašu obitelj!
Sretan Uskrs želi vam Kud Zvir Jelenje uz pjesmu naše Vokalne skupine!

Opširnije
Večer glazbe i stiha - VS Zvir i gosti

Pozivamo Vas na koncert Vokalne skupine "Zvir" koji će se održati 7. prosinca 2019. u Domu kulture Dražice s početkom u 19 sati!
Umjetničku večer svojim će stihovima upotpuniti draga nam Cvetana Linić, zvukovima harmonike Ivo Šubat te anđeoskim glasom pobjednica treće sezone glazbenog show-a "Zvjezdice" Lucija Stipanović!
Veselimo se Vašem dolasku!

Opširnije
KUD Zvir Jelenje: upis novih članova

Dragi prijatelji,


KUD Zvir Jelenje otvara vrata novim članovima! Pozivamo sve zainteresirane plesače, pjevače i svirače, velike i male, da nam se pridruže i postanu dio našeg društva koji će i dalje ustrajati na očuvanju našega grobničkoga tanca i kanta!


Svi zainteresirani mogu se javiti na kontakt telefon: 0917926228.


Veselimo se Vašem dolasku!


Vaš KUD Zvir JelenjeOpširnije
Božićni koncert vokalne skupine KUD-a Zvir Jelenje

Sada već tradicionalno na blagdan sv. Stjepana, i ove godine uživali smo u božićnom ugođaju na koncertu naše vokalne skupine "Zvir". Više o koncertu pročitajte ovdje.

Opširnije
Božićni koncert Vokalne skupine KUD-a Zvir Jelenje

Vokalna skupina KUD-a "Zvir" Jelenje već dugi niz godina na dan sv. Stjepana priređuje prigodni božićni koncert. Ove godine ugostit će KUD Matko Brajša Rašan iz Pule. Sada već tradicionalni božićni koncert održat će se u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Jelenju kraj Rijeke s početkom u 17 sati.

Dođite i budite dijelom Božje svetosti "u noći zvjezdanoj"!

Opširnije
Svečani koncert "Zvir teče pjesma naša"

Dana 1. prosinca 2018. godine vokalna skupina KUD-a „Zvir“ sa svojim umjetničkim voditeljem Davorom Juretićem, održala je svečani koncert pod nazivom „Zvira teče pjesma naša“ povodom 15. obljetnice postojanja i 45. obljetnice osnivanja KUD-a. Svečarski koncert započeo je starinskim grobničkim napjevom „Zrasla mi jenelva“ koji je veoma simboličan - u 45 godina djelovanja Zvir je izrastao“ va velu jelvu“ s mnogim granama.

Koncert, podijeljen na skladbe „z našega kraja“, „z cele Hrvatske“, „z duše“ i „z celega svita“, prikazao je široki repertoar koji vokalna skupina njeguje. U programu koncerta našle su se skladbe domaćih autora Ronjgova i Zlatića (Ćaće moj, Pod Učkun), u kojem je vokalna skupina prikazala presjek uspješnica istarsko-primorskog melosa. Izvedena su i djela Papandopula, Cossetta i Sunka s folklornim melodijama cijele Hrvatske. U posve drugačijem ozračju VS izvela je i djela klasične glazbe (Mozart, Haydn, Kastalski, Vidaković) u kojem je publika prepoznala rafinirani ton s velikim dinamičkim rasponima.


Na koncertu su nastupili i članovi dječje folklorne skupine koji su se predstavili nizom dječjih pjesama s festivala „Grobnički tići kantaju“, a koje je uvježbala i pripremila voditeljica dječje folklorne skupine Martina Mičetić Davidić.

U svečarskom duhu predstavila se i folklorna skupina s tradicionalnim plesom – mazurkom u koreografiji Alenke Juretić te valcerom na Straussovu melodiju u koreografiji Martine Mičetić Davidić.


U samom je finalu koncerta vokalna skupina izvela niz skladbi, sve redom evergreena filmske glazbe. Na gitari je nastupio Ranko Perušić, a solističke dionice izvodile su članice VS. Članice VS nisu samo pjevale već su osmislile i scenski pokret koji je
doprinio dinamici koncerta. U finalu su članice čak i zasvirale na velikom broju udaraljki, što je ostavilo poseban pečat na cjelokupni dojam koncerta. O zadovoljstvu publike ne treba suviše govoriti jer je dugotrajnim aplauzom publika izmamila od vokalne skupine još jednu skladbu.


Svečarski koncert bio je i prigoda da se u kratkom izvješću osvrne na proteklih 45 godina Zvira što je u svom izvješću učinila Gordana Juretić Perušić, a svoj osobni osvrt dale su i članice vokalne skupine Ingrid Maršanić i Danijela Pende te nekad aktivna, a sada potporni član KUD-a, Đurđa Baffo. Publici su se obratili i jelenski župnik vlč Ivan Milardović i zamjenik načelnika Općine Jelenje Dino Piljić.

Predsjednica društva Dolores Franović je uručila zahvalnice aktivnim i potpornim članovima društva i suradnicima te institucijama i sponzorima koji podržavaju rad društva. Zahvalnice su uručene i doajenima društva Alenki Juretić i Dorotei Štifanić Mislej te mladim umjetničkim voditeljima Martini Mičetić Davidić i Davoru Juretiću koji vrlo uspješno vode društvo. Ovom prigodom posebna zahvala upućena je Zvonimiru Kapšu, dugogodišnem članu društva koji je bio član nekadašnjeg mješovitog zbora i aktivni je član folklorne skupine, a svojim je radom i zalaganjem kroz dugi niz godina dao veliki doprinos razvoju društva.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH