KUD Josipovac: Nabavom berde zaključen projekt "Očuvanje glazbene tradicije"

KUD JOSIPOVAC

Za KUD Josipovac projekt pod nazivom "Očuvanje glazbene tradicije" zaključen je nabavom berde, najvećeg tamburaškog instrumenta, vrijedne 6000 kuna, Grad Osijek je uvrstio u Program javnih potreba u kulturi za 2020. u području tradicijske kulture i kulturno-umjetničkog amaterizma.

Za josipovačko amatersko društvo tako je osigurano jedno tradicijsko glazbalo na temelju činjenice da djeluje Tamburaška sekcija i Škola tambure te postoji potreba za nabavom različitih tradicijskih glazbala, kao i za narodnim nošnjama, čime se stvaraju preduvjeti za kvalitetnu provedbu kulturnog programa temeljenog na tradicijskoj baštini.

Stručni suradnici u projektu, Dora Vujnović i Denis Marguš, glazbeni pedagozi, savjetovali su projektni tim koji čine ujedno članovi Upravnog odbora Ivana Klasić, Tomislav Smiljan, Branko Anić, Zoran Turkalj, Tihomir Horvat, Ivica Glogač i volonteri Katarina Đurinski, David Klasić, Mladen Petrović, Ivan Tušek, Tomislav Varžić, Marija Klasić Petrović i voditelj projekta Marko Perković te je odlučeno da se, sukladno projektnoj prijavi, nabavi tradicijsko glazbalo. Kao jedna od projektnih aktivnosti planirano je i održavanja seminara o značenju hrvatskih tradicijskih glazbala, kao i predstavljanje tamburaša na javnom događaju, ali zbog COVID-a to je događanje odgođeno.

Zahvaljujem svima koji svojim dostignućima i poznavanjem problema vezanih za utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarivanju ciljeva iz područja kulture i umjetnosti kojima teži KUD Josipovac a posebno Odsjeku za kulturu i Kulturnom vijeću Grada Osijeka - voditelj projekta, Marko Perković.

Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH