Kaštela iz mog objektiva

Josip Budiša


Kastela iz mog objektiva

Svako malo čujen se s bivšim susidom i prijateljem koji je već podavno odselija iz Kaštela. Kroz razgovor me upita: Reci mi kako u Kaštelima, ima li šta nova ili je sve po starom?

Ništa novo prijatelju. Još uvijek je veći dija grada bez naosnovniiji komunalija; kanalizacije, vode, vrtića, škola, dućana.,s dosta neuređenih puteljaka. I da ne nabrajam.

A šta bi i moglo biti nova kad na izbore, na žalost, izlazi mali broj birača, ali ipak dovoljan da na skoro svim izborima pobjeđuje ista politička opcija. Šta je najgore pobjeđuju zahvaljujuć svojim vjernim glasačima iz neuređenih dijelova grada, a kad zasidnu na vlast okrenu im leđa i cijeli mandat ne obistinu data obećanja..

Šta radi opozicija?

Dobro pitanje. Oporba ne radi gotovo ništa. Šute, redovito primaju vijećničke naknade, rade poslove di se malo radi a dobro zarađuje, vlast im naravno  pogoduje..Žive ka begovi na račun običnog puka.

Problem je šta većina birača ne izlaze na izbore, a bez njihovih glasova teško je očekivati promjene koje su nužne  da bi se grad  pokrenija  nabolje.

Znacajnijih afera nema?

U kuloarima se svašta šuška, ali još uvijek ništa pouzdano.

Poštovani štioci objave, Da me  nebi krivo shvatiliu poziciji i opoziciji ima sposobnih ljudi. 

 


Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH