POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Hrvatski sabor kulture

26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava bit će održan u Dugom Selu, 2. i 3. studenoga 2019.
Prvog dana Susreta, (2. 11.) nastupit će koncertni i folklorni orkestri, a drugog dana (3.11.) koncertni i folklorni sastavi.
Stupila su na snagu nova Pravila Susreta i to s 21. prosinca 2018. godine. Među inim obuhvaćaju i promjenu nagrađivanja sudionika Susreta, dodjelu brončanih, srebrnih, zlatnih plaketa i Grand prixa.  
Opširnije na poveznici

http://www.hrsk.hr/index51.php?pIDm1=6&pIDm2=13&pIDm3=34&pPg=0&pIDcl=892&pToken=d1716760a5450b0696802f4669ce822ef6125249 

Opširnije
Održan 38. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Stihovi, riječi, rime, priče, eseji, pripovijetke pa i poneka gluma mogla se čuti u subotu s 3. kata Zvonimirove 17. U Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture okupili su se po 38. puta amaterski književnici iz cijele Hrvatske kako bi predstavili svoja umjetnička ostvarenja.

Opširnije
38. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Najuspješnija ostvarenja amaterskog književnog stvaralaštva bit će predstavljena u Hrvatskom saboru kulture na 38. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji će okupiti autore iz čitave Hrvatske.

Opširnije
Seminar za književne stvaratelje

38. Susret hrvatskih zavičajnih književnika kao uvod u seminar za književne stvaratelje "Pišem i govorim stihove" u Velikoj dvornai Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
Folklorni seminar u Virovitici - Tradicijska baština Podravine

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om "Virovitica" iz Virovitice organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom TRADICIJSKA BAŠTINA PODRAVINE
u Virovitici, u Centru kulture, Matije Gupca 5, 25. i 26. 5. 2019. , s početkom u 10.00 sati.
Voditelji seminara su Ivan Ivančan, koreograf i folklorist, Tomislav Habulin, mag.mus i Vesna Peršić Kovač, etnologinja i viša kustosica Gradskog muzeja Korivnica.

Opširnije
2. dio 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Drugio dio 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama će posljednji vikend u svibnju predstaviti ponajbolja ostvarenja hrvatskih kazališnih amatera, a posljednji dan Festivala bit će dodijeljenje nagrade najuspješnijima.

Opširnije
59. Festival hrvatskih kazališnih amatera

59. Festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama posljednja dva vikenda u svibnju ugostit će najuspješnija amaterska kazališta iz cijele Hrvatske.

Opširnije
Održana Smotra izvornog folklora Hrvata u BiH

Mostar je i ove godine, 11. svibnja, bio domaćin Državne smotre izvornoga folklora Hrvata u BiH u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava (UHAKUD) u BiH.

Opširnije
Dani otvorenih vrata EU projekata

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata” koji će se održati u razdoblju od 9. do 19. svibnja 2019. godine.
Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata” je predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Opširnije
Razglednica 8 kulturno-umjetničkog amaterizma RH

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u nedjelju, 5. svibnja 2019. s početkom u 19 sati bit će održana Razglednica 8 kulturno-umjetničkog amaterizma RH i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture.

Razglednica 8 predstavit će ponajbolja ostvarenja kulturno-umjetničkog amaterizma RH s manifestacija od državnog značaja u organizaciji ili pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture u 2018. godini. U programu Razglednice 8, pod redateljskom palicom Marija Kovača nastupit će: Dramska skupina KUU-a „Veseli Međimurci“ Čakovec, Folklorni ansambl „Matija Gubec“ Karlovac, KUD „Lipa" Slavetić, Plesni studio „Vindi" Varaždin, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Gaj“ Zagreb, Puhački orkestar DVD-a Špičkovina, Bjelovarski ženski zbor „Vox Feminae“ Bjelovar, Gospodnetić singers - Glazbeni klub Lisinski Zagreb, Ženska pjevačka skupina KUD-a „Sv. Antun“ Zadobarje i Mandolinski orkestar Imotski.

U programu Razglednice 8 također će biti interpretirana poezija Brankice Bošnjak (Osijek) i Nevenke Erman(Žminj), dok će nagrađeni prozni i dramski radovi Ane Narandžić (Zagreb), Tonija Jurića (Labin) i Alojza Pavlovića (Zadar) biti dostupni za čitanje na web stranici HSK-a zbog nemogućnosti prezentacije u programu.

U foajeu Velike dvorane Vatroslava Lisinskog posjetitelji će moći pogledati Izložbu likovnih radova nagrađene likovne Udruge „Peski-art“ iz Đurđevca i nagrađenih autora Željka Lipovca (Petrinja), Lare Brusač (Kloštar Podravski), Ljiljane Sinovčić (Zagreb) i Sanje Benko (Sveti Ivan Žabno) te pregledati brojne publikacije Hrvatskog sabora kulture, u okviru održavanja Dana otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
VRH