POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Dalmatinska ženska klapa "TAMARIN"

Međunarodna suradnja kroz promociju baštinske kulture klapskog pjevanja

Međunarodna suradnja kroz promociju baštinske kulture klapskog pjevanja

Opširnije
Posebna nagrada direktora Festivala za klapu "TAMARIN"

Posebna nagrada direktora Festivala klapi "TAMARIN"

Opširnije
Žensko tradicijsko pjevanje u Božićnom ruhu

HRVATSKO ŽENSKO TRADICIJSKO PJEVANJE U BOŽIĆNOM RUHU

Opširnije
"Tamarinke" opet okrunjene zlatom

Zlato klapi "Tamarin "- Festival klapskog pjevanja "Delmata 2019"


Opširnije
Predstavljanje klapske pjesme kroz Advent u Bitoli, Makedonija

Grad Solin (Hrvatska) i grad Bitola (S.Makedonija) kao dva grada manastira, još jednom su zajedno fuzirali duhovnost i kulturu, na radost prijateljstva i zajedništva.

Dalmatinska ženska klapa "TAMARIN"  i muška klapa "DELMATI" iz Solina, nastavili su tradiciju održavanja novogodišnjeg i Božićnog koncerta u organizaciji Makedonsko-hrvatskog društva iz Bitole, 15.12.2018., u maloj dvorani Hrvatskog kulturnog centra "Marko Marulić" u Bitoli.

Naše Tamarinke su pripremile program sa dvije tematike – adventskom i svjetovnom - koje su prilagodile šarenoj publici. Bogati program isprepleten klapskom pjesmom i tradicijom kolendavanja kroz recitacije i čitanja o gradu Solinu, kao i arheološkom značaju antičke Salone.
Koncert je vodila Vanja Matas - drugi alt klape "Tamarin", a njihovi prijatelji, muška klapa "Delmati", su kao gosti svojim bogatim glazbenim repertoarom pričali priču o hrvatskoj kulturnoj baštini.
Izveli su i po jednu makedonsku pjesmu, prilagođene za klape ˝Brala Jana kapini˝ u obradi: Emila Cossettoa i ˝Uči me majko, karaj me˝ u obradi Frane Novakovića. Za kraj su zajedno otpjevali tradicijsku pjesmu ˝Pismo moja hrli tamo˝ u obradi Duška Tambače i Danijela Češnjaja.

˝Ovo je nastavak tradicije, a ove godine na naš poziv na koncert su se odazvali i uveličali spomenuta klapa i sastav iz Grada Solina (Hrvatska), pod aplauzom koji su dobili na koncertu i ispunili očekivanja publike˝- rekao je Branko Maretić, predsjednik Makedonsko-hrvatskog društva iz Bitole, dodajući da su u publici tamošnji Hrvati, koji žive u Bitoli, i ostali Bitolani koji poštuju hrvatsku pjesmu i kulturu.

Gosti auditorija koncerta, bili su pravoslavni predstavnik vladika Petar, gradonačelnik Grada Resen g. Živko Gosharevski, predstvanici hrvatskog veleposlanstva u Skoplju, pripadnici hrvatske policije i drugi.

Nakon koncerta u hotelu "Premier Center" u Bitoli, održana je božićna zabava sudionika i organizatora ovog tradicionalnog eventa, na kojem su razmjenjivani darovi i dogovoreni novi projekti i prijateljske suradnje gradova Hrvatske i Sjeverne Makedonije.


Opširnije
Cjelovečernji koncert klape "TAMARIN"- predstavljanje klapske pjesme kroz Advent

Cjelovečernji koncert klape "TAMARIN" - predstavljanje klapske pjesme kroz Advent

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH