POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Centar tradicijske kulture Varaždin

Književno- etnografske radionice za djecu, voditeljica Juliette Janušić, SVIMA

  • Online participativno stvaranje zajedničke lirske pjesme s elementima tradicijske kulture i zajednička e-zbirka poezije (djeca od 9 do 14)

Opis: Zabavljat ćemo se zajedničkim osmišljavanjem stihova na zadane teme, prema metodi collaborative poetry. Poticaje ćemo potražiti u usmenim i drugim pučkim lirskim pjesmama. Stihove koji nastanu tijekom radionice objavit ćemo u skupnoj e-zbirci. Predviđena su pet online susreta. Maksimalno 20 sudionika.

Datum održavanja: 12. 4. 2021. / 26. 4. 2021. / 10. 5. 2021. / 24. 5. 2021.

Vrijeme održavanja: 12:40 – 13:25


Voditeljica radionice: Juliette Janušić, SVIMA


Opširnije
Dječji umjetnički projekt: Djeca istraživači i čuvari tradicije

Djeca će kroz online susrete učiti o hrvatskoj tradicijskoj kulturi, o dječjem folkloru, o tome što je etnologija i kako se čuvaju običaji, a imati će i praktične zadatke, čime će postati „mali etnografi“. Završni rezultat je online prezentacija terenskih zapisa koje ćemo napravili upravo sa vama, polaznicima online radionica
Čekamo te:-)


Opširnije
Prijavi se na dječji umjetnički projekt: Djeca istraživači i čuvari tradicije

Prva u nizu od pregršt zanimljivih, šaljivih i poučnih radionica je pod nazivom "Tradicijska kultura- što je to?"

Opširnije
Uvodna konferencija projekta „KultOFF-KultON“-Tradicijska kultura u online okruž

Uvodna konferencija projekta „KultOFF-KultON“-Tradicijska kultura u online okruženju Mjesto: HNK Varaždin, klub Europa Media Datum i vrijeme: 16.03.2021. s početkom u 10:00 sati Moderatorica i voditeljica projekta: Petra Golubar, predsjednica CTK Varaždin Govornici: - Kerekesh teatar: Jan Kerekeš - CTK: Tibor Bun - SVIMA: Juliette Janušić/online - Filip Hozjak/online Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Opširnije
STEAM & FOLK aktivni praznici u CTK Varaždin

Draga djeco i roditelji!
Centar tradicijske kulture Varaždin je i ove školske godine nositelj projekta u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. Uz CTK Varaždin važnu ulogu u provedbi projekta ima udruga SVIMA koja je partner u ovom vrijednom projektu.


Opširnije
Učenici posjetili muzej tambure u sklopu projekta

U sklopu aktivosti «Maii virtualni kustosi: Virtualna izložba o povijeti tambure» projekta «(D)oživi folklor na drukčiji način» učenici Osnovne škole Janka Draškovića iz Klenovnika i učenici Osnovne škole Donja i Gornja Voća posjetili su jedinstveni Muzej tambure u Slavonskom Brodu. Stručnu ekskurziju su organizirali predstavnici Centra tradicijske kulture Varaždin i njihovi projektni partneri Udruga Svima.

Opširnije
Održana radionica "Mala internacionalna kuhinja"

U petak 22.veljače održana je radionica pod nazivom “Mala (inter)nacionalna „kuhinja“: spojimo razne/srodne glazbene i gastronomske tradicije” a škola domaćin je bila 6. Osnovna škola Varaždin. Uz učenike 6. Osnovne škole Varaždin u provedbu aktivnosti su bili uključeni učenici Osnovne škole Janka Draškovića iz Klenovnika te učenici Osnovne škole Donja i Gornja Voća.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH