SREBRNA PLAKETA TAMBURAŠKOM SASTAVU FA ETNO SISCIA SISAK

FOLKLORNI ANSAMBL ETNO SISCIA SISAK

Na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu Tamburaškom sastavu FA "Etno Siscia Sisak" dodijeljena Srebrna plaketa

I drugo veliko predstavljanje kulturnog amaterizma Sisačko-moslavačke županije ove godine od strane Folklornog ansambla "Etno Siscia Sisak" nije završilo bez uspjeha. U mjesecu kolovozu ove godine učestvovali smo na revijalnoj državnoj smotri koreografiranog folklora s još šest najboljih ansambala Hrvatske, a na jučer održanom 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu naš tamburaški sastav osvojio je Srebrnu plaketu!

Drugog dana ove smotre, u kategoriji folklornih sastava, izveli su program program koji se sastojao se od dva dijela:

1. "Zaspal janko pod jablankom" -obrada: Zlatko Potočnik/Lovro Zadrović -uz pratnju vokalista;

2. "Posavski pejzaž" -obrada: Željko Bradić .

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik, za svoju izvedbu tamburaši FA "Etno Siscia Sisak" dobili su ukupno 87 bodova čime su osvojili Srebrnu plaketu. Tako se nastavio niz uspjeha ovog tamburaškog sastava jer je ovo peti put za redom da kao predstavnici Sisačko-moslavačke županije osvajaju nagrade. U prethodnim godinama osvojili su tri Srebrne i jednu Zlatnu plaketu. Mlada ekipa tamburaša, potpomognuta vokalistima, i ove godine je pokazala da spada u sam vrh folklornog amaterizma Hrvatske.

Za visoku razinu kvalitete izvedbi ovog tima brine se voditelj sastava Davor Bakarić , a za prateće vokale pobrinuli su se voditelj pjevanja Matej Ralašić i umjetnički voditelj Hrvoje Grabić.

Vokalistice FA "Etno Siscia Sisak"


Voditelj Davor Bakarić i predsjednik Ansambla Hrvoje Grabić


Podijeli ovu stranicu

VRH