FA "ETNO SISCIA SISAK" U VRHU FOLKLORNOG AMATERIZMA SISAČKO-MOSLAVAČE ŽUPANIJE

FOLKLORNI ANSAMBL ETNO SISCIA SISAK

Tamburaši i plesači Ansambla izabrani na županijskim smotrama za predstavnike Sisačko-moslavačke županije na državnim smotrama u Dugom Selu i Čakovcu

Dva mjeseca nakon plasmana starije dječje skupine na nacionalni Festival dječjeg folklora u Kutini Ansambl se može pohvaliti s još dva velika uspjeha. Ne slučajno! Trud ,rad i kvalitetu, iz godine u godinu, prepoznaje struka na županijskim smotrama i kontinuitet izbora za predstavnike Sisačko-moslavačke županije na državnim smotrama se nastavio i ove godine!

Tamburaški sastav našeg Ansambla i ove će godine, šesti puta za redom, predstavljati SMŽ na jubilarnoj 30. smotri hrvatskih tamburaških sastava i orkestara u mjesecu studenom ove godine. Na županijskoj smotri u Budaševu 4.06.2023. selektor Igor Kudeljnjak odlučio je da su u kategoriji folklornih sastava bili najbolji.

Izvedeni program:

„Lepo nas je pogledat sa strane“ / Ivica Ivanković i Zoran Jakunić

Samo tjedan dana kasnije, na "Martinskim susretima" , izlučnoj županijskoj smotri folklora, ocjenjivačko povjerenstvo (Tvrtko Zebec, Tomislav Habulin i Katarina Bušić) odlučilo je da je izvedba našeg Ansambla najbolja u kategoriji koreografiranog folklora i da će ista predstavljati Sisačko-moslavačku županiju na 30. Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu u listopadu ove godine. Ovim odabirom FA "Etno Siscia Sisak" odlazi treći puta za redom na najveću nacionalnu smotru koreografiranog folklora.

Izvrsna ekipa tamburaša ovaj puta popratila je i sada već dokazanu ekipu vrsnih plesača u koreografiji prof . Ivice Ivankovića "Lepo nas je pogledat sa strane", pjesmama i plesovima bratinečko-kupinečkog dijela Pokuplja. Glazbenu obradu potpisuju prof. Ivica Ivanković i Zoran Jakunić.

A da bi sve bilo kako biti treba pobrinuli su se naši voditelji- Hrvoje Grabić (ples), Davor Bakarić (glazba) i Matej Ralašić (pjevanje) te garderobijerka Jelena Kostrić.

Od četiri županijske smotre na kojima smo sudjelovali s tri se vraćamo kao pobjednici! Ostajemo u vrhu folklornog amaterizma. Nije loše kada znamo da smo nedavno napunili tek pet godina!


Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH