"Pisanice-splet hrvatskih i ruskih tradicija"

Kulturna udruga Sveti Martin Dubrava

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Ruske Federacije, Rossotrudničestva u Hrvatskoj i ostalih pokrovitelja danas je u Etnografskom muzeju u Zagrebu otvorena izložba "Pisanice-splet hrvatskih i ruskih tradicija". Kulturna udruga "Sveti Martin"- Dubrava sudjelovala je na izložbi na poziv Koordinacije udruge ruskih sunarodnjaka u Hrvatskoj i gospođe Svjetlane Bilote. Otvorenje izlože održalo se je u 13:00 sati, a izložbu je otvorio Veleposlanik Ruske Federacije njegova ekselencija gosp. Andrey Nesterenko. Sve prisutne pozdravila je ravnateljica Etnografskog muzeja dr.sc. Goranka Horjan, prisutnima su se obratili i svima zahvalilli na suradnji gospođa Bilota i predsjednik Kulturne udruge "Sveti Martin"- Dubrava.
Otvaranju izložbe prisustvovao je načelnik općine Dubrave i saborski zastupnik gosp. Tomislav Okroša.
Zahvaljujemo se svima koji su omogućili da se naša Udruga predstavi dio naše dubravske tradicije. Izložili smo pisanice nastale između 1970 i 1995 godine izrađene u raznim tehnikama, oplitanjem, opheklavanjem, ukrašene zukvom, strugane pisanice , ali i pisanice ukrašene modernijom tehnikom kao što su pisanice i uskršnja instalacija slikarice Sanje Benko. Hvala kustosici Etnografskog muzeja gosp. Silviji Vrsalović na stručnoj pomoći.
Još jednom hvala svima koji su nam omogućili da se rad naše Udruge i radovi naših članova izlože u Etnografskom muzeju i posebna zahvala našem načelniku gosp. Tomislavu Okroši koji je svojim dolaskom dao podršku našoj Udruzi.

Podijeli ovu stranicu

VRH