ODRŽAVANJE AMATERSKIH AKTIVNOSTI U ZATVORENIM PROSTORIMA

Hrvatski sabor kulture

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH koja je stupila na snagu 1. rujna 2021. dopušteno je održavanje amaterskih kulturno - umjetničkih proba, izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima isključivo uz obvezu predočenja EU digitalne COVID potvrde za sve prisutne osobe (izvođače, gledatelje i dr.), dok je na otvorenom prostoru dozvoljeno održavanje istih bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde, ali uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Organizatori amaterskih kulturno - umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija na kojima će biti prisutno više od 100 osoba koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu obvezni su, najkasnije 7 dana prije održavanja, obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja, s naznakom mjesta i vremena održavanja te očekivanog broja prisutnih osoba, dostaviti stožeru jedinice lokalne samouprave na čijem području će se takvo javno događanje, odnosno okupljanje održati, te zatražiti prethodnu suglasnost za održavanje.

Nadležni stožer civilne zaštite obvezan je na zahtjev za izdavanje prethodne suglasnosti odgovoriti u roku od 3 dana od njegovog zaprimanja.

Epidemiološke mjere definirane Odlukom stupaju na snagu 1. rujna 2021., a određuju se u trajanju do 15. rujna 2021.

Ostale epidemiološke mjere možete pronaći u Odluci na dnu ove stranice.

Nastavno na donesenu Odluku, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Preporuku koju možete pronaći na dnu ove stranice.


Odluka Stožera

Preporuka HZJZ

Podijeli ovu stranicu

VRH