Godišnjica umjetničkog rada

Glazbeni klub Lisinski

50 godina umjetničkog djelovanja Hede Gospodnetić

Velika i važna obljetnica!

Glazbeni klub Lisinski je zbor s dugogodišnjom tradicijom. Osnovan je davne 1910. godine i uspješno djeluje sve ovo vrijeme. Kroz povijest mijenjao je imena, članove, adrese. Mijenjao je mnogo toga ali jedna je osoba zadnjih 50 godina uvijek prisutna.

Heda Gospodnetić!

Najveći doprinos kulturi dala je kao dirigent, i osnivač uspješnih sekcija u Glazbenom klubu Lisinski, gdje djeluje od 1971. godine. U početku je bila korepetitor ženskog i mješovitog zbora, a 1977. je postala glavni dirigent. Vodila je sekcije Mješoviti zbor (1977-1983), 1983. je osnovala Renesansni ansambl koji vodi do danas, 1993. je osnovala Canticum koji vodi do danas i 1994. je pokrenula Gospodnetić singers koje vodi do danas.

Prvu probu sa zborom Heda je imala 24.5.1971. a već idući dan i prvi nastup!

2021. je godina u kojoj slavimo 50 godina umjetničkog rada Hede Gospodnetić. Nije lako slaviti tako veliki jubilej u godini kada je pandemija zaustavila čak i zajedničko pjevanje. Slavljenički koncerti čekaju bolje dane, ali za čestitke je uvijek pravo vrijeme.

Draga Heda,
hvala ti za svu energiju, trud, osmjeh, novu pjesmu, probu, entuzijazam. Hvala ti za SVE što činiš za naš Lisinski posljednjih 50 godina.

Bivši, sadašnji i budući članovi GK Lisinski.


Podijeli ovu stranicu

VRH