U ĐURĐEVCU 39. SUSRETI LIKOVNIH STVARATELJA HSK

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

MUZEJ GRADA ĐURĐEVCA - 39. SUSRETI LIKOVIH STVARATELJA HRVATSKOG SABORA KULTURE
U nedjelju 15.listopada 2023. u Đurđevcu u Muzeju Grada Đurđevca održani su 39. susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog Sabora Kulture i zatvaranje izložbe.

Tom prigodom dodijeljene su nagrade i pohvalnice najboljima te priznanja za sudjelovanje.
Udruga "Peski-Art Đurđevac" već tradicionalno postiže zapažene rezultate te su tako i ove godine nagrade ostvarili: MIRKO MARKEŠIĆ - nagrada za najbolje likovno djelo susreta za sliku "Jesenska rapsodija", ulje na staklu, ŽELJKO BEČAJ - Posebna nagrada za najbolju izvedbu kontinentalnog pejzaža za sliku "Put u središte zime", ulje na platnu. Pohvalnicu je dobio PERO TOPLJAK za sliku "Polarna svjetlost". Još su bili izabrani za izlaganje članovi: Ivana Hadžija, Đurđica Franjić, Zdravko Šabarić, Pero Cik i Franjo Mihočka, te članovi koji su se prijavili i sudjelovali preko drugih udruga: Mirko Horvat, Josip Gregurić, Sanja Benko i Zlatko Sabolović.
Susret je započeo glazbenim nastupom polaznika glazbene škole "Fortunat Pintarić", a na početku susreta sve je pozdravila Martina Brumen, stručna suradnica Hrvatskog Sabora Kulture, te u ime Grada Đurđevca izaslanik gradonačelnika Martin Mahović, u ime Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, te autorica postava izložbe i ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel.
Izbor radova je obrazložila i nagrade uručila članica povjerenstva Aleksandra Goreta, akademska slikarica i voditeljica galerije "Vjekoslav Karas" iz Karlovca.
Na kraju susreta svima se zahvalila predsjednica Zajednice Kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić, a nakon čega su stručnoj suradnici HSK Martini Brumen uručeni pokloni u znak zahvalnosti i sjećanja na boravak u Đurđevcu i suradnju uz želje za sve dobro u novim izazovima. Poklone su uručili u ime kazališnih udruga, Matija Bažulić, predsjednik Gradskog kazališta Đurđevac, u ime literarnih stvaratelja Vesna Martinjak, predsjednica KUD-a "Podravka" i u ime likovnih stvaratelja Franjo Mihočka, predsjednik udruge "Peski-Art Đurđevac".
Grad Đurđevac je za sve sudionike susreta koji su doputovali iz cijele Hrvatske priredio domjenak, a svi su mogli slobodnim ulazom razgledati sve postave Muzeja Grada Đurđevca, te Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci i Hrvatsku Saharu.

Podijeli ovu stranicu

VRH