REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA HSK - UDRUGA "PESKI-ART" MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

    Hrvatski Sabor Kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Rpublici Hrvatskoj i ove godine provodio je likovni natječaj za 37. Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine održati u Otočcu u izložbenom prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

    Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je i ove godine među najuspješnijim likovnim udrugama u Republici Hrvatskoj.

  Za izlaganje na likovnim susretima u Otočcu izabrano je pet autora i njihovih likovnih djela prijavljenih preko udruge "Peski-Art":

 

Željko Bečaj: U ZNAKU PROLAZNOSTI, suhi pastel, 46x66 cm

Ivana Hadžija: ŽIVOT, glazirana bijela glina, 50x40 cm

Franjo Mihočka: POVRATAK U SUTON, vinorel, 25x35 cm

Marijan Štimac: POSVEĆENO MAJSTORU URARU, ulje/platno, 80x60 cm

Đuro Zvonar: VAPAJ ZA NESTANAK KORONE, drvo-hrast

 

    Izabrani su i likovni radovi još dvoje članova koji su se prijavili preko drugih udruga (članovi su više udruga, a nije moguća prijava preko dvije udruge):

 

Sanja Benko: „POSLJEDNJI PLES“, drvena boja, olovka, 37x47 cm

Mirko Horvat: PODRAVSKA IDILA, ulje/staklo, 47x75 cm

 

    Na natječaju sudjeluje 31 likovna udruga iz cijele RH , a na natječaj je pristiglo 313 likovnih radova od kojih je za izlaganje odabrano 92 .

  S ovim brojem odabranih likovnih radova udruga „Peski-Art Đurđevac“ svrstala se među najuspješnije likovne udruge u Republici Hrvatskoj, jer je svake godine u vrhu po broju odabranih likovnih radova, članovi su do sad dobili niz pohvalnica i priznanja, a 2018. na likovnim susretima u Slavonskom Brodu udruga je dobila priznanje i kao najuspješnija u Republici Hrvatskoj.

    Izložba odabranih radova i 37. likovni susreti biti će od 17.rujna do 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.


Podijeli ovu stranicu

VRH