"RANJENI GRAD"-LIKOVNA KOLONIJA U PETRINJI

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

Dana 18. i 19. rujna 2021. u sklopu "Dana sjećanja" u Gradu Petrinji održala se likovna kolonija "Ranjeni grad" organizirana povodom 30. godina okupacije Grada Petrinje i progonstva Petrinjaca.

Organzator likovne kolonije bio je Ogranak Hvidre Grada Petrinje, a likovna kolonija održava se u znak sjećanja na progonstvo i okupaciju Petrinje.


Na početku likovne kolonije sudionike je pozdravio predsjednik petrinjske Hvidre g.Antun Pintar, a koloniju je otvorila gradonačelnica Grada Petrinje g. Magdalena Komes.

Likovna kolonija održavala se u prostoru 3.Osnovne škole Mate Lovraka, a nastali likovni radovi namijenjeni su u humanitarne svrhe.

Na likovnoj koloniji sudjelovali su i članovi udruge "Peski-Art Đurdevac" i dali svoj doprinos, a sudjelovali su Zdravko Šabarić, Mirko Horvat, Ivan Rođak, Franjo Mihočka osobnim sudjelovanjem te Mirko Markešić doniranom slikom.

Bilo je posebno je dirljivo sresti umjetničku voditeljicu kolonije, petrinjsku umjetnicu Edit Posavec, mladog slikara i predsjednika Savjeta mladih Grada Petrinje Danijela Barukčića, kao i Simbada Hadžića u danima potresa neumornih volontera i naših prijatelja s kojim smo u koordinaciji dostavljli pomoć koja se sakupljala u Domu na Peskima odmah nakon potresa kada su đurđevčani pokazali veliko srce doniranjem potrebština i volonterskim radom oko prikupljanja, razvrstavanja i dostave pomoći na potresom pogođenu Banovinu i Grad Petrinju.

Lijepo je i dirljivo nakon sedam mjeseci bilo sresti petrinjske prijatelje i družiti se s njima, a oni su i u teškim vremenima u kojima žive i rade pokazali veliku gostoljubivost i prijateljstvo. Sudionici su prisustvovali moto manifestaciji demonstracije akrobacija na motoru i automobilom mladog Petrinjca Dejana Špoljara, posjetili kupalište na Kupi, prisustvovali nedjeljnoj misi, obišli ranjeni grad Petrinju što je bilo posebno dirljivo i emotivno.

Slijedeći susret s petrinjskim prijateljima biti će uskoro u Đurđevcu na likovnoj radionici "Peski-Art 2021. Đurđevac" na koju su ih iz udruge „Peski-Art Đurđevac pozvali kao sudionike i goste.


Podijeli ovu stranicu

VRH