Projekt Dan planeta Zemlje

Udruga za ekološki, kulturno-društveni i sportski razvoj ZRINSKI-FRANKOPAN

Članovi Eko-sekcije Udruge Zrinski Frankopan i partner Vijeće mjesnog odbora organizirali su završnu aktivnost povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2019. godine.


Planirane projektne aktivnosti su i realizirane:

26. travnja 2019. godine održana su dva predavanja:

Zdravlje i ekologija održala je Lidija Kozina, bacc.ms. (patronažna sestra iz naselja)

Brinimo o okolišu zajedno - Ne bacaj, recikliraj održao je Robert Rubil, voditelj reciklažnog dvorišta

U subotu 27. travnja 2019. na prostoru ispred zgrade Mjesnog odbora Zrinski-Frankopan održana je završna aktivnost povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje. Aktivnostima su rukovodili Vladimir Žakić voditelj Eko- sekcije i Slavko Jurković predsjednik Vijeća Mjesnog odbora.

Postavljena je prodajna izložba radova koji su nastali tijekom radionica održanih u ožujku i travnju, na kojima je sudjelovalo 20-oro djece iz naselja Zrinski-Frankopan. Voditeljice radionica bile su učiteljice koje žive u Naselju: Kristina Briški, Kristina Grubišić, Lidija Dujić, Marina Krijan, Marina Matković - odgojiteljica, Marija Luketić – apsolventica, Ana Radočaj prof.   Aktivno su sudjelovale i članice Udruge Zrinski-Frankopan, odnosno sugrađanke koje su željele pomoći u radu: Katarina Pavlinović, Senka Preložnik i Ljuba Grubišić.Radovi su izrađeni od recikliranog materijala – papira, plastičnih boca, vune i platna, a djeca su učila i tehniku recikliranja papira. Posjetitelji su mogli ostaviti dobrovoljni prilog za rad Udruge.

Članovi Eko – sekcije Udruge Zrinski-Frankopan simbolično su posadili novo stablo ispred zgrade Mjesnog odbora.

Za najmlađe, koji će u budućnosti možda postati budući članovi Udruge, organizirane su dječje igre poput skakanja u vreći, povlačenje užeta i druge, kojima nisu odoljeli ni stariji članovi Udruge. Nakon igre, djeca su se okrijepila sokovima i sendvićima.

Na samom kraju aktivnosti, KUD Zrinski-Frankopan izveo je nekoliko spletova koje pripremaju za nadolazeće nastupe i manifestacije.

                                                                                                                                               Ana Radočaj,prof.VRH