Dan planeta Zemlje

Udruga za ekološki, kulturno-društveni i sportski razvoj ZRINSKI-FRANKOPAN

Kao i prošle godine, Ekološka sekcija Udruge Zrinski Frankopan odlučila je obilježiti dan trećeg kamenčića od Sunca (kako to volimo reći) ili Dan planeta Zemlje. S obilježavanjem ovoga dana započeli smo  ranije, 30. ožujka, kroz aktivnosti provedene s najmlađim članovima našega Naselja Zrinski Frankopan.

PROJEKT:„Otpad nije smeće“

 

Radionica : „Tvornica papira“ – recikliranje papira

Voditeljice radionice: Briški Kristina, Luketić Marija, Krijan Marina

Radionica: „Cvjetovi iz mašte“

Voditeljice radionice: Kristina Grubišić

Radionica: „Bakine lutkice“

Voditeljice radionice: Marina Matković

Radionica: „Iskoristi – Ne bacaj“

Voditeljice radionice: Lidija Dujić, Ana Radočaj

 

Unutar projekta „Otpad nije smeće“, djeca su aktivno sudjelovala. Upoznali su tehniku recikliranja starog papira i kako ga možemo iskoristiti. Od starih plastičnih boca izrađivali su cvjetove i stalke za olovke, od ostataka tkanina i vune lutkice, a od starog kartona razne ukrase.

Sljedeća radionica planira se održati 13. travnja (9.00-12.00) gdje će nastaviti raditi svoje kreativne radove, a za 27. travnja (9.00-14.00) pozivamo sve zainteresirane da se zajedno s nama okupe ispred doma Mjesnog odbora, na glavnom događaju obilježavanja Dana planeta Zemlje. Postavit će se izložba radova djece iz kreativnih radionica, organizirati sportske aktivnosti i najvažnije čišćenje i uređenje okoliša te kulturno umjetnički program. Za svakoga će biti ponešto!

Marija LuketićVRH