Pjesma cvrčka – Kazališna predstava

Udruga za ekološki, kulturno-društveni i sportski razvoj ZRINSKI-FRANKOPAN

Kazališna predstava Pjesma cvrčka održana je  13. ožujka 2019. godine  u brodskom Centru mladih u produkciji Međunarodnoga festivala novog kazališta EUROKAZ. Ova je predstava nastala prema motivima Krležine novele Cvrčak pod vodopadom i dio je projekta Scenska kreativnost u starijoj dobi koji je sufinancirala Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda.

Posebna zanimljivost predstave je  da u kazališnoj izvedbi uz profesionalne glumce sudjeluje deset  glumca amatera starijih od 54 godina. Cilj je projekta unapređenje vještina starijih osoba kroz sudjelovanje u raznim umjetničkim aktivnostima.

Redateljica predstave je  Iva Srnec, dramaturginja Beatrica Kurbel, koreografkinja je Irena Mikec, scenograf Tihomir Milovac, kostime je osmislila Petra Mina Petričec, a glazbu Nikola Kodjabasia i Antun Toni Blažinović.

Uz profesionalne glumce Igora Baksu, Miru Bosanac, Svena Jakira i Sinišu Miletića u brodskoj inačici ove predstave sudjelovali su članovi KUD-a Zrinski-Frankopan i glumačke sekcije Grofovi glumci: Antun Lesar, Olivera Klaser Lesar, Zvonko Brkić, Jasna Duspara, Štefica Oreč i Ružica Junačko. Osim članova našeg KUD-a sudjelovali su i članovi Kazališne družine Ivana Brkić Mažuranić i KUD-a Smilje iz Slavonskog Broda. Pripreme i vježbanje trajalo je sedam dana.

Ova će se predstava izvesti i u drugim hrvatskim gradovima Zagrebu, Gospiću, Pregradi, Sisku i Petrinji, a završna izvedba bit se u lipnju Zagrebu i okupit će sve sudionike sa svih lokacija.

Čestitamo našim članovima koji su doprinijeli izvedbi predstave vlastitim umjetničkim izričajem i tako uključili starije osobe u kulturni život našega grada.

                                                                                                                                          Ivka JurkovićTagovi:
VRH