PREDANI LIKOVNI RADOVI U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU ŠIBENIK

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

PREDANI LIKOVNI RADOVI U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU ŠIBENIK

U petak 02.lipnja 2023. u Šibeniku u Veteranskom centru Podružnici Šibenik predani su likovni radovi nastali na 10. likovnoj radionici „Peski-Art 2022. Đurđevac“ u sklopu projekta „Podravina svojemu generalu“ koji udruga „Peski-Art Đurđevac“ provodi u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.


U Šibenik je putovalo šesnaest članova organizatora i gostiju projekta, a posjeta Šibeniku je započela odavanjem počasti hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na šibenskom Gradskom groblju Kvanj kod kojeg su se pridružili general Mladen Markač i ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Šibenik g. Goran Pauk.

U Veteranskom centru priređen je prijem za goste iz Đurđevca, a dobrodošlicu su poželjeli domaćin g.Goran Pauk i glavni ravnatelj Veteranskog centra i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja RH Tome Medveda, general Josip Lucić, a kojom prilikom je dogovorena daljnja suradnja organizatora projekta „Podravina svojemu generalu“ i Veteranskog centra.

Postavljena je improvizirana izložba likovnih radova u mansardi Veteranskog centra te je uslijedila i službena primopredaja. Nakon uvodna govora i pozdravnih riječi domaćina ravnatelja g.Gorana Pauka, Predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franjo Mihočka prezentirao je nazočnima ciljeve i način provođenja projekta „Podravina svojemu generalu“ i razloge zašto je mjesto darovanja likovnih radova upravo Veteranski centar u Šibeniku te zahvalio sudionicima, pokroviteljima i domaćinima te generalu Mladenu Markaču i svima koji su doprinijeli da se  projekt uspješno provodi. Nakon toga je glavni ravnatelj Veteranskog centra i izaslanik pokrovitelja potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, general Josip Lucić zahvalio na donaciji, izrazio zadovoljstvo što su likovni radovi darovani upravo Veteranskom centru, a što je nakon darovanja likovnih radova u Dom hrvatskih veterana u Lipiku 2016. godine nastavak suradnje koja je najavljena i dogovorena i nadalje.

Potpisom Darovnice koju su potpisali u ime darovatelja predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franjo Mihočka, a u ime primatelja ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Šibenik g.Goran Pauk likovni radovi su zatim i službeno predani Veteranskom centru u Šibeniku.

Slijedio je zajednički ručak i druženje domaćina i gostiju, a nakon službena završetka posjete Veteranskom centru slijedilo je razgledavanje središta Grada Šibenika naročito znamenite katedrale Svetog Jakova.

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ zahvaljuje svima koji su putovali, generalu Mladenu Markaču na dolasku u Šibenik, Gradu Đurđevcu na podršci te agenciji „Podravina Express Tours“ i g. Branku Ormancu prilikom organizacije i putovanja.


Podijeli ovu stranicu

VRH