ODRŽANA 9. PRIREDBA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU"

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

Već tradicionalno u sklopu programa najveće turističke, kulturne, gastronomske, sportske i zabavne manifestacije „Picokijade“ u nedjelju 20. lipnja 2021. ispred doma „Mladen Markač“ na Peskima u Đurđevcu održana priredba „Peščani svojemu gradu“ po deveti put.

Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju Peščani  organiziraju svome Gradu , a povodom upravo „Picokijade“.


Održan je dvosatni bogat kulturno umjetnički program u kojem su nastupili: Marica Hasan, koja je govorila svoje pjesme te otpjevala nekoliko svojih najpoznatijih pjesama. Zatim su nastupili članovi KUD-a „Petar Preradović“ iz Đurđevca Patricija Fuček i Borna Šimunic koji su izveli plesnu točku s kojom su sudjelovali na natjecanju Drmeš da!, Pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca, Kulturna udruga „Sveti Martin“ iz Dubrave (Zagrebačka županija) koji su plijenili pozornost svojim raskošnim narodnim nošnjama koje čuvaju, a i sami izrađuju, te je već tradicionalno nastupio i mješoviti zbor Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca „Đurđeki“.

Priredbi je nazočio gradonačelnik Grada Đurđevca g. Hrvoje Janči koji se prigodno obratio nazočnima pohvalivši entuzijazam i angažman pojedinaca i udruga i općenito Peščana i Đurđevčana u pripremi i organizaciji „Picokijade“ i svih priredbi u njenom programu koje svi odrađuju volonterski, naglasivši zajedništvo i privrženost svome Gradu kao vrijednosti koje se posebno u tome očituju.

Priredbi je nazočio i Matija Bažulić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca, te potpredsjednik Mjesnog odbora Peski koji se u ime organizatora također prigodno obratio nazočnima.

    Osim kulturno-umjetničkog programa na štandovima su se predstavili i pojedinci sa svojim kreativnim uradcima i to: Ljubica Cestar, Ivana Hadžija, Zdravko Šabarić, Marica Lacković, Smilja Lenhard, Zorica Vidaković, Pero Cik, Ivanka Jambrešić iz Dubrave i  Franjo Mihočka.

    Priredba „Peščani svojemu Gradu“ tradicionalno ima humani i humanitarni karakter, a ove godine priredba je dala podršku kampanji „Kaftrio – udah života“ za stavljanje lijekova za liječenje uglavnom djece, koja boluju od rijetke bolesti cistične fibroze na listu lijekova koje pokriva HZZO. Brojni nazočni gosti i sudionici programa dali su svoj potpis podrške na pripremljenom panou, te se u znak podrške fotografirali sa plakatom kampanje.

    Organizatori priredbe „Peščani svojemu Gradu“ su Mjesni odbor Peski, Udruga „Peski-Art Đurđevac“, Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu „Osmijeh“ , Udruga umirovljenika Grada Đurđevca, koji su svi u programu i predstavljeni. Priredba je održana uz podršku, potporu i pokroviteljstvo Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.


Podijeli ovu stranicu

VRH