Na Zrinjevcu održan 7. Zagreb Wind and Brass Festival

ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a

Na najljepšoj ljetnoj pozornici u središtu grada, Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu održan je 7. Zagreb Wind and Brass Festival - ZG WIBRA, po drugi put u dvodnevnom izdanju.

U bogatom i raznovrsnom programu sudjelovalo je čak 10 ansambla s ukupno oko 300 glazbenika i preko 12 sati koncertnog programa. Ove godine u manifestaciji je nastupilo devet ansambla iz Hrvatske, a međunarodni karakter festivalu dalo je sudjelovanje Pihalnog orkestra Kapele iz Slovenije.

Zagrebački orkestar ZET-a, kao domaćin i organizator ove manifestacije, jutarnim promenadnim koncertom uz gosta vokalnog solista Željka Grozaja neslužbeno je otvorio festival i glazbom pozvao publiku na program koji je slijedio u popodnevnim satima.

Centralni koncertni program održan je u subotu navečer, a njemu je prethodio sad već tradicionalni mimohod svih sudionika Trgom bana J. Jelačića, te zajedničko izvođenje odabranih skladbi.

Večernji koncertni program započeo je u 17:30 svečanim otvorenjem u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, a sudionike i okupljenu publiku kratkim govorom pozdravio je izaslanik Gradonačelnika, g. Luka Matošić, član Uprave ZET-a. U subotnjem večernjem programu nastupili su Zagrebački orkestar ZET-a, Puhački orkestar DVD-a Lobor, Puhački orkestar Grada Pule, Pihalni orkestar Kapele i Puhački orkestar “Naša sloga” Babići.


Nedjeljni program bio je rezerviran za samostalne koncerte gostujućih orkestara pa su se tako s proširenim programom publici predstavili Gradska glazba Nova Gradiška i Puhački orkestar Pula, a u popodnevnom dijelu programa imali smo priliku ugostiti čak dva Big Banda: Big Band Pula i Greenhill Club Big Band, s odličnim repertoarom koji je uključivao swing, jazz standarde, ali i neke poznate popularne skladbe.

Uz to, na festivalu je prvi put ostvarena suradnja s Glazbenom školom Vatroslava Lisinskog iz Zagreba, čiji je puhački orkestar pod ravnanjem Hrvoja Pintarića također nastupio u nedjeljnom programu. Uz brojne glazbene amatere publika je imala priliku čuti i Podium Brass Kvintet, renomirani puhački ansambl sastavljen od vrsnih profesionalnih glazbenika koji je prezentirao raznovrsni program u rasponu od klasične i filmske glazbe do jazza i bluesa u izvrsnim aranžmanima za puhački kvintet.Festival je zatvorio orkestar domaćin- Zagrebački orkestar ZET-a, a u dosad najbogatijem i raznovrsnom dvodnevnom programu 7. Zagreb Wind and Brass Festivala - ZG WIBRE uživali su brojni sugrađani ali i posjetitelji grada kojima će to zacijelo ostati upečatljiva uspomena na Zagreb.


Podijeli ovu stranicu

VRH