Dan Grada Zagreba uz Glazbenu kontrolu

ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a

Zagrebački orkestar ZET-a obilježio Dan Grada Zagreba prigodnim nastupima u središtu grada

Zagrebački orkestar ZET-a sudjelovao je i ove godine u obilježavanju Dana Grada Zagreba započevši tako drugu sezonu projekta Glazbena kontrola koji se realizira u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba.

Projekt “Glazbena kontrola Zagrebačkog orkestra ZET-a" započeo je 2023. godine kao originalni i novi koncept serije pop-up nastupa u tramvajima i brojnim gradskim lokacijama, te je bio izuzetno dobro primljen od stanovnika i posjetitelja grada Zagreba. Glazbena kontrola se nastavlja i u ovoj sezoni u kojoj će se obilježiti i neki važni datumi, od kojih je prvi upravo Dan grada Zagreba.

Kao i svaki put, orkestar je krenuo s remize na Ljubljanici, ovoga puta u muzejskom primjerku tramvaja koji je povodom obilježavanja Dana Grada Zagreba bio u redovnom prometu. Svirka u tramvaju razveselila je brojne putnike, ali i sugrađane i turiste koji su se našli na nekom od postaja na kojima je orkestar održao kratke pop-up nastupe. Glazbena kontrola završila je točno u podne na Trgu bana J.Jelačića uz mnoštvo okupljenih slušatelja koji su kao i uvijek uživali u omiljenim skladbama o gradu Zagrebu. Bio je to glazbeni rođendanski poklon našemu gradu.


Zagrebački orkestar ZET-a utemeljen je 1927. godine pod okriljem tvrtke javnog gradskog prijevoza ZET-a, od kad neprekidno djeluje već skoro cijelo stoljeće. 


Podijeli ovu stranicu

VRH