Lepo naše Prigorje - online natjecanje i revija narodnih nošnji Prigorja

Mreža hrvatske kulture

KUD Prigorje iz Križevaca poziva sve zainteresirane da se prijave na online natjecanje i reviju narodnih nošnji Prigorja (zagrebačko, zelinsko, vrbovečko, jaskansko, križevačko, sesvetsko, vrapčansko, zaprešićko, okićko ili samoborsko). Prijaviti se mogu pojedinci ili udruge koje borave na području Prigorja i posjeduju žensku i mušku svečanu narodnu nošnju. Naime, revija će biti organizirana u dvije kategorije. Prva kategorija je mladi neoženjeni par, odnosno djevojka i mladić. Trebaju biti odjeveni u svečanu narodnu nošnju, prezentirati se kao par pred ženidbu ili kao mladenci. Dobno ograničenje ove kategorije je od 18 do 28 godina. Druga kategorija je bračni par, odnosno oženjeni muškarac i žena u svečanoj narodnoj nošnji. Trebaju se prezentirati s karakterističnom svečanom nošnjom oženjenog para. Za ovu kategoriju ne može se prijavit par mlađi od 29 godina.

Narodna nošnja u kojoj će se par prezentirati može biti originalna ili rekonstruirana. Također, nošnja mora biti prigorska i odjevena u skladu s tradicijom.
Svaki par koji se prijavljuje može to učiniti ispred svoje udruge ili kao pojedinac ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi u privitku ili na niže navedenoj poveznici.
Uz prijavnicu, na e-mail adresu kudprigorje@gmail.com pošaljite 5 fotografija para, slikano iz različitih kutova kako bi se što bolje vidjela narodna nošnja. Uz fotografije, pošaljite jedan video u trajanju do 5 minuta. U tom videu prezentirajte na što originalniji i zanimljiviji način nošnju koju nosite na sebi.

Revija će biti online karaktera, a video uradci montirani u film koji će se na internetskim stranicama emitirati 28. svibnja 2021. Te uratke, detaljno će promotriti stručna komisija koja će proglasiti najbolje nošeno, prezentirano i najljepše narodno ruho. Nagrade će biti uručene naknadno.
U obje kategorije osigurane su nagrade, kao i za nošnje izabrane od strane publike:
Ukoliko epidemiološka situacija dopusti, revija će se organizirati naknadno u Križevcima.
Rok za slanje prijavnice je 20. travnja 2021., a video uradka i fotografije do 5. svibnja 2021.

https://docs.google.com/document/d/1kfSVP4vQKdFAoSWQYQo0jKM0mkFUT2hlCVcQQnx4ENc/edit?usp=sharing


Prijavnica

Podijeli ovu stranicu

VRH