ČLANOVI UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC" NA LIKOVNOJ KOLONIJI U SINJU

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

ČLANOVI UDRUGE „PESKI-ART ĐURĐEVAC“ NA LIKOVNOJ KOLONIJI U VETERANSKOM CENTRU U SINJU

Od 07.-09. srpnja 2023. u Sinju u Veteranskom centru Podružnici Sinj u organizaciji HVIDRA-e Petrinja i pod pokroviteljstvom Ministarstava hrvatskih branitelja održana je likovna kolonija na kojoj su sudjelovali i članovi udruge "Peski-Art Đurđevac".


Nakon putovanja i dolaska u Sinj u petak ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Sinj g.Igor Vidalina priredio je prijem za sve sudionike. Nakon smještaja i kratka odmora zaposlenica Veteranskog centra, radna terapeutkinja g.Kristina Vukas je sudionike povela u razgledavanje grada te je posjećen Muzej alke Sinj, svetište čudotvorne Gospe Sinjske, te središte Grada Sinja kojom prigodom se dogodio i slučajni susret sa Đurđevčaninom Nikolom Cikom, direktorom Turističke zajednice "Središnja Podravina", te župnikom Župe Molve fra. Zdravkom Tubom. U večernjim satima organizirana je posjeta mjestu Han na rijeci Cetini uz prolazak i upoznavanje sa mjestima Glavice, Vučkovići, Brnaze u Cetinskoj krajini iz kojih su neki od najtrofejnijih sinjskih alkara.

Po povratku u Veteranski centar slijedilo je druženje i dogovor za daljnje aktivnosti te se počelo sa izradom likovnih radova.

U subotu, drugi dan likovne kolonije domaćini su priredili izlet u mjesto Dabar na imanje Braniteljske zadruge "Patriot" gdje se moglo jahati na konjima, igrati paintbol, te je organiziran rafting i razgledavanje po jezeru Peruča. Poslije podne je za zainteresirane organizirana posjeta i razgledavanje i kupanje u tridesetak kilometara udaljenom Splitu. Nakon izleta se slikalo, družilo i upoznavalo sa aktivnostima korisnika Veteranskog centra u kojem osim hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji borave na oporavku i ranjeni ukrajinski branitelji. U večernjim satima organiziran je izlazak i druženje na terasi caffe bara "Pjaca" u prepunom središtu Sinja gdje su se sudionici uvjerili u gostoljubivost i uslužnost osoblja i građana Sinja. Ugodna atmosfera i sve viđeno je u sudionicima potaknulo stvarateljsku energiju te se družilo i slikalo do duboko u noć.

U nedjelju, završni dan likovne kolonije od jutra su se završavali likovni radovi, prema svojoj želji i interesu prisustvovalo se Svetoj Misi u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, posjetilo se hotel „Alkar“ te se pomalo spremalo za povratak.

Prije polaska likovnu koloniju posjetio je i uvjerio se u učinkovitost slikara ravnatelj Veteranskog centra podružnice Sinj g. Igor Vidalina, koji nije skrivao zadovoljstvo viđenim, te je zahvalio sudionicima uz izraženu želju da se iste aktivnosti održe i dogodine.

Prilikom povratka sudionici su posjetili izvor rijeke Cetine u Vrlici, te monumentalnu crkvu i svetište Hrvatskih Mučenika u Udbini.

Sudionici su gostoljubivim domaćinima iz Veteranskog centra Podružnice Sinj, te organizatorima HVIDRA-i Petrinja zahvalili sa 42 likovna rada koje je izradilo 12 sudionika likovne kolonije: Edit Posavec, Liljana Nemer, Božica Pintar, Mladen Rajn te članovi udruge „Peski-Art Đurđevac“ Alojz Horvat, Mirko Horvat, Zvonko Košćak, Mirko Markešić, Franjo Mihočka, Ivan Rođak, Zdravko Šabarić i Pero Topljak.

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ zahvaljuje predsjedniku HVIDRA-e Petrinja Antunu Pintaru i njegovoj ekipi, Božici, Matiji, Rafi na pozivu i uslužnosti za sve želje (i pozdrave), te ravnatelju g. Igoru Vidalina i osoblju Veteranskog centra Podružnice Sinj na gostoljubivosti, uslužnosti i srdačnosti uz obećanje i dodatnih aktivnosti kako bi se oplemenili radni i terapeutski prostori Veteranskog centra u Sinju o čemu uskoro.


Podijeli ovu stranicu

VRH