POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije

Povorka Jure Zelenog

Povorka Jure Zelenog - maruševečki jurjevski običaj

Opširnije
19. Dani folklora u Maruševcu - 2. večer

19. Dani folklora u Maruševcu - 2.večer

Opširnije
19. Dani folklora u Maruševcu - 1. večer

19. Dani folklora u Maruševcu - 1.večer

Opširnije
12. Smotra kazališnih amatera ZKUU Varaždinske županije

12. Smotra kazališnih amatera ZKUU Varaždinske županije

Opširnije
Održan seminar kazališnih amatera


Održana kazališna radionica mizanscena za kazališne amatere Varaždinske županije

 

U Maloj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu održana je 29. 2. 2010. godine jednodnevna radionica mizanscena za kazališne amatere u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih društava Varaždinske županije. Voditeljica radionice bila je diplomirana kazališna redateljica i dramska pedagoginja Frana Marija Vulić-Vranković. Radionica mizanscena nastavak je prošlogodišnje uspješne redateljske radionice. Polaznici radionice su se kroz rad na kratkom dramskom predlošku upoznali s osnovnim redateljskim alatima i načinima kako razigrati dobiveni materijal te razmatrali kako od početnog materijala razviti vlastiti izričaj i posložiti ga u cjelovitu predstavu. Dio znanja polaznici su stekli i kroz praktične vježbe proći koje će im biti od koristi u daljnjem radu.

U radu radionice sudjelovali su članovi Glumačke družine „Komedijaši“ iz Stažnjevca, članovi dramske sekcije KUD-a Petrijanec „Ka te briga mi“, članovi Dramske družine „Videki“ KUD-a „Marof“ iz Novog Marofa, članovi Dramske družine „Ozana“ KUD-a „Braća Radić“ iz Visokog i članovi Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ iz Madžareva.


Opširnije
Održana 4. Županijska razglednica

25.01.2020. – Novi Marof
Ove je subote u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu održana 4. Županijska razglednica, na kojoj su se predstavili pobjednici županijskih smotri u 2019. godini.
U prepunom Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ Novi Marof, predstavili su se:
Centar tradicijske kulture Varaždin,
Varaždinski folklorni ansambl,
Gradski puhački orkestar KUD-a Hrvatskih željeznica, Varaždin,
KUD „Klaruš“ Maruševec,
ŽVS „Pajdašice“ KUD-a „ Anka Ošpuh“ Ludbreg,
Mješovita vokalna skupina „Acapella“ KUD-a Zavičaj Sračinec,
KUD „Klenovnik“ Klenovnik,
KUD „Toplice“ Varaždinske Toplice,
KUD „Beletinec“ Beletinec,
Dramska skupina Videki KUD-a „Marof“ Novi Marof i
Dramska skupina „Komedijaši“ KUU Stažnjevec,.
Publika je uistinu mogla u raznolikom programu koji su priredili kulturno-umjetnički amateri Varaždinske županije.
Program su pratili i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša te zamjenica načelnika Općine Klenovnik Sanja Kolenko.
Ovom su prigodom zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Zlatko Peharda, uručili Priznanja Društvima i njihovim voditeljima.
Posebno priznanje za izniman doprinos unapređivanju i promicanju vrijednosti kulturno-umjetničkog amaterizma Varaždinske županije primio je Dragutin Košćak, dugogodišnji predsjednik KUD-a „Marof“ Novi Marof i predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije u dva mandata (2004.-2006. i 2017.-2019.).

Organizator 4.Županijske razglednice je Zajednica Kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije, suorganizator-domaćin je bio KUD "Marof" Novi Marof, a pokrovitelj je bila Varaždinska županija.


Opširnije
4. Županijska RAZGLEDNICA

Potaknuta RAZGLEDNICOM Hrvatskog sabora kulture, ZKUU Varaždinske županije već tradicionalno priređuje manifestaciju "Županijska razglednica" na kojoj se predstavljaju najuspješnije udruge na županijskim smotrama. 


S posebnim ponosom ističemo da smo u 2019. imali i dva državna prvaka u dvije prestižne kategorije - Varaždinski folklorni ansambl u folkloru i CTK Varaždin među tamburaškim orkestrim.

Opširnije
Održana izvanredna izborna skupština Zajednice KUU VŽ

U utorak 12.03.2019. u maloj dvorani Varaždinske županije u Varaždinu održana je izvanredna izborna skupština Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije. Za novog predsjednika Zajednice izabran je Zlatko Peharda (KUD "Klaruš" Maruševec).

Opširnije
3. Županijska razglednica

Pozivamo Vas na 3. županijsku razglednicu - središnju godišnju manifestaciju predstavljanja najuspješnijih amaterskih udruga s područja tradicijske kulture Varaždinske županije. Sudjeluju folkloraši, pjevači, tamburaši, puhači, glumci.

Održat će se u nedjelju, 16.12.2018. s početkom u 16 sati u HNK u Varaždinu. Organizator je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Opširnije
Smotra izvornog folklora Varaždinske županije 2018.

Ovogodišnja smotra izvornog folklora Varaždinske županije održat će se u subotu, 22.09.2018. s početkom u 16 sati u okviru tradicionalne manifestacije "Zeljarijada" u Vidovcu. Organizator smotre je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije, a domaćin i suorganizator ove godine je KUD Vidovec.

Opširnije
VRH