POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

PESKI-ART NA 37. SUSRETIMA LIKOVNIH STVARATELJA U OTOČCU

    U organizaciji Hrvatskog Sabora Kulture(HSK), krovne organizacije kulturnog amaterizma Hrvatske, u subotu 23. Listopada 2021. u Gradu Otočcu u Lićko-senjskoj županiji održani su 37. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatske. Susreti likovnih stvaratelja smotra je likovnog stvaralaštva, a rezultat je likovnog natječaja koje provodi HSK. Ove, 2021. Na natječaj se prijavilo 31 likovna udruga iz cijele Hrvatske, a od 313 pristiglih radova za izlaganje na susretima odabrano je bilo ukupno 92 lkovna rada.

Opširnije
ODRŽANA 9. LIKOVNA RADIONICA "PESKI-ART 2021. ĐURĐEVAC"

    Tradicionalno, u subotu 09. listopada 2021. održana je 9.likovna radionica "Peski-Art 2021. Đurđevac" kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, a naročito datum oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača.

Opširnije
9. Likovna radionica "PESKI-ART 2021. ĐURĐEVAC"

Tradicionalno, po deveti put i ove godine održati će se likovna radionica "Peski-Art Đurđevac" kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, a održava se u čast oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu i generala Mladena Markača, rođenog Đurđevčana i Peščana.
Likovna radionica odvija se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH i potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja RH g. Tome Medveda, te uz supokroviteljstvo Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije.
Na likovnoj koloniji i ove godine očekuje se veliki odaziv pozvanih likovnih stvaratelja (oko pedesetak) iz čak 10 hrvatskih županija, a nastali likovni radovi biti će darovani Gradu Glini kao jednoj od najvažnijih točki obrane i stradanja u Domovinskom ratu, ali i nedavnom potresu na Banovini.
U sklopu radionice, a u suradnji sa udrugom udomitelja za djecu "Osmijeh" iz Đurđevca u sklopu projekta "Ruka podrške i prijateljstva" održati će se i radionica za djecu predškolske i školske dobi.
Organizator radionice je udruga "Peski-Art Đurđevac" uz suorganizaciju Turističke zajednice Grada Đurđevca, Mjesnog odbora Peski-Đurđevac, Udruge udomitelja za djecu "Osmijeh" Đurđevac, Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruge žena Peski, Etno kuća obitelji Karlovčan te brojnih pojedinaca.

Opširnije
"RANJENI GRAD"-LIKOVNA KOLONIJA U PETRINJI

Dana 18. i 19. rujna 2021. u sklopu "Dana sjećanja" u Gradu Petrinji održala se likovna kolonija "Ranjeni grad" organizirana povodom 30. godina okupacije Grada Petrinje i progonstva Petrinjaca.

Organzator likovne kolonije bio je Ogranak Hvidre Grada Petrinje, a likovna kolonija održava se u znak sjećanja na progonstvo i okupaciju Petrinje.


Opširnije
LIKOVNOM KOLONIJOM OBILJEŽILI DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

LIKOVNOM KOLONIJOM OBILJEŽILI DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

 

    Udruga "Peski-Art Đurđevac" i Etno kuće Karlovčan dana 05. kolovoza 2021. likovnom kolonijom "Brodić-Drava 2021." obilježili su Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.


Opširnije
"PESKI-ART ĐURĐEVAC" LIKOVNE RADOVE OVE GODINE NAMJENIO ZA GRAD GLINU

    Udruga „Peski-Art Đurđevac“ već tradicionalno organizira likovnu radionicu „Peski-Art Đurđevac“, a pripreme i prve organizacijske radnje za njeno 9. izdanje su počele.

    Likovnom radionicom "Peski-Art Đurđevac" obilježavaju se značajni datumi novije hrvatske povijesti, naročito datum oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a održava se u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskoga rata generala MLADENA MARKAČA.

    Radi širenja spoznaje o važnosti tog događaja organizatori likovne radove daruju u gradove i (ili) ustanove koji su simboli borbe za slobodnu hrvatsku, koji su posebno stradali u Domovinskom ratu i koji posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja i generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi.


Opširnije
ODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA „SVETA ANA 2021.“

U malom pitoreksnom đurđevačkom prigradskom naselju Svetoj Ani u subotu 24. lipnja 2021. održani su Dani Svete Ane.

Opširnije
REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA HSK - UDRUGA "PESKI-ART" MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA

    Hrvatski Sabor Kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Rpublici Hrvatskoj i ove godine provodio je likovni natječaj za 37. Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine održati u Otočcu u izložbenom prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Opširnije
UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" NA LIKOVNOJ KOLONIJI HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA

LIKOVNA KOLONIJA HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA U PODGARIĆU
U prekrasnom ambijentu Vile Garić u Podgariću, pod pokroviteljstvom HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA u subotu 10. srpnja 2021. održana je likovna kolonija čiji su organizatori Molvarski likovni krug i Lovački savez Koprivničko-križevačke županije, a na kojoj su sudjelovali i članovi udruge "Peski-Art Đurđevac".

Opširnije
ODRŽANA REDOVITA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC"

      Dana 04.srpnja 2021. na Etno imanju Karlovčan u Brodiću održana je redovita godišnja skupština udruge „Peski-Art Đurđevac“.

      Skupštini je prisustvovao I gradonačelnik Grada Đurđevca gosp. Hrvoje Janči te predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca gosp. Tomo Jozek.


Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH