POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

"PODRAVINA SVOJEMU GENERALU"

ODRŽANA SVEČANOST "PODRAVINA SVOJEMU GENERALU"

 

U Đurđevcu u Domu kulture 15. studenoga 2023. održana je svečanost "Podravina svojemu generalu" kojom je obilježena 11. obljetnica oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a održana je u čast rođena Đurđevčana generala Mladena Markača.


Opširnije
U ĐURĐEVCU 39. SUSRETI LIOVNIH STVARATELJA HSK

MUZEJ GRADA ĐURĐEVCA - 39. SUSRETI LIKOVIH STVARATELJA HRVATSKOG SABORA KULTURE
U nedjelju 15.listopada 2023. u Đurđevcu u Muzeju Grada Đurđevca održani su 39. susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog Sabora Kulture i zatvaranje izložbe.

Opširnije
ODRŽANA 11. LIKOVNA RADIONICA "PESKI-ART ĐURĐEVAC"

ODRŽANA 11. LIKOVNA RADIONICA „PESKI-ART 2023. ĐURĐEVAC“

U subotu 07.listopada 2023. u Đurđevcu na Peskima u domu „Mladen Markač“ održana je 11. likovna radionica „Peski-Art 2023. Đurđevac“. Likova je to radionica koja se održava u sklopu manifestacije „Podravina svojemu generalu“ koju organizatori organiziraju s ciljem obilježavanja značajnih datuma novije hrvatske povijesti, a u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.


Opširnije
LIKOVNOM KOLONIJOM OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVANOSTI

KREATIVNIM DRUŽENJEM OBILJEŽILI DAN POBJEDE I DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA


Opširnije
POZNATI REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA HSK- "PESKI-ART" I OVE GODINE USPJEŠNA

UDRUGA "PESKI-ART" I OVE GODINE USPJEŠNA NA LIKOVNOM NATJEČAJU HRVATSKOG SABORA KULTURE

 

Hrvatski Sabor Kulture kao krovna organizacija kulturnog amaterizma provodi godišnje smotre kulturno-umjetničkog stvaralaštva, te je i ove godine provela likovni natječaj na koji je prijavljeno 312 likovnih radova likovnih udruga i samostalnih autora.

Opširnije
LIKOVNI RADOVI OVE GODINE U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU SINJ

LIKOVNI RADOVI OVE GODINE U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU SINJ
Udruga "Peski-Art Đurđevac" i ove 2023. godine nastavlja s organizacijom likovne radionice i manifestacije "Podravina svojemu generalu", a u čast generala Mladena Markača i obilježavanja obljetnice oslobađajuće presude u Haagu kao važnog nadnevka u novijoj hrvatskoj povijesti.

Opširnije
ČLANOVI UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC" NA LIKOVNOJ KOLONIJI U SINJU

ČLANOVI UDRUGE „PESKI-ART ĐURĐEVAC“ NA LIKOVNOJ KOLONIJI U VETERANSKOM CENTRU U SINJU

Od 07.-09. srpnja 2023. u Sinju u Veteranskom centru Podružnici Sinj u organizaciji HVIDRA-e Petrinja i pod pokroviteljstvom Ministarstava hrvatskih branitelja održana je likovna kolonija na kojoj su sudjelovali i članovi udruge "Peski-Art Đurđevac".


Opširnije
11. PRIREDBA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU"

PO 11. PUT ODRŽANA PRIREDBA „PEŠČANI SVOJEMU GRADU“

U nedjelju 18.lipnja 2023. u Đurđevcu na Peskima po jedanaesti put održana je priredba „Peščani svojemu Gradu“. Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju stanovnici i prijatelji đurđevačkog Kvarta Peski organiziraju svome Gradu povodom „Picokijade“ najveće turističke manifestacije ovoga dijela Republike Hrvatske.


Opširnije
PREDANI LIKOVNI RADOVI U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU ŠIBENIK

PREDANI LIKOVNI RADOVI U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU ŠIBENIK

U petak 02.lipnja 2023. u Šibeniku u Veteranskom centru Podružnici Šibenik predani su likovni radovi nastali na 10. likovnoj radionici „Peski-Art 2022. Đurđevac“ u sklopu projekta „Podravina svojemu generalu“ koji udruga „Peski-Art Đurđevac“ provodi u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.


Opširnije
KREATIVNIM DRUŽENJEM OBILJEŽILI OBLJETNICU "BLJESKA" I MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

KREATIVNIM DRUŽENJEM OBILJEŽENA OBLJETNICA AKCIJE "BLJESAK" I MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA
Na poziv prijatelja udruge "Peski-Art Đurđevac" u Ferdinandovcu u predjelu Bakovci na imanju obitelji Molvarec, koje se priprema za uključivanje u turističku ponudu Podravine, održano je kreativno druženje kojim je obilježena obljetnica VRO "Bljesak" i Međunarodni praznik rada 1. svibnja.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH