POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

U ĐURĐEVCU ODRŽANA 10. JUBILARNA MANIFESTACIJA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU"

U nedjelju 19.lipnja 2022. u Đurđevcu na Peskima održana je jubilarna deseta priredba „Peščani svojemu Gradu“. Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju stanovnici i udruge vezane uz kvart Peski organiziraju svome Gradu povodom „Picokijade“ , a 2022. godine već po jubilarni deseti put, čime Kvart Peski i njegovi stanovnici nastoje kontinuirano svojim različitim aktivnostima doprinositi ljepšem i ugodnijem životu u svome gradu, te doprinositi njegovom ugledu i promociji.

Opširnije
UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC URUČILA LIKOVNE RADOVE GRADU GLINI

U ponedjeljak 06. lipnja 2022. upriličena je svečanost predaje likovnih radova nastalih na likovnoj radionici „Peski-Art 2021. Đurđevac“ Gradu Glini. Projekt likovne radionice provodi se u sklopu manifestacije „Podravina svojemu generalu“ kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, naročito dan donošenja oslobađajuće presude na međunarodnom sudu u Haagu za hrvatske generale Mladena Markača i Antu Gotovinu 16. studenoga 2012. Godine, a koja se održava u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskoga rata generala Mladena Markača.


Opširnije
U ĐURĐEVCU ODRŽANA 8. IZLOŽBA PISANICA "USKRSU USUSRET 2022."

ODRŽANA 8. IZLOŽBA PISANICA "USKRSU USUSRET 2022."
U Domu kulture u Đurđevcu 18. travnja 2022. u organizaciji udruge "Peski-Art Đurđevac" održana je tradicionalna 8. Izložba pisanica "Uskrsu ususret 2022.". Na izložbi uživo sudjelovalo je 35 izlagača, udruga, obrazovnih ustanova, kreativnih pojedinaca iz 7 županija sjeverozapadne Hrvatske.


Opširnije
ODRŽANA REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC"

ODRŽANA REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE "PESKI - ART ĐURĐEVAC"

 

U petak 04. ožujka 2022. u domu "Mladen Markač" na Peskima u Đurđevcu održana je redovna godišnja i izborna skupština udruge "Peski-Art Đurđevac".

Osim brojnih članova udruge skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Grada Đurđevca g.Hrvoje Janči, u ime Mjesnog odbora Peski g.Mirjana Mišulin, koja je i predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca, predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca g. Tomo Jozek, u ime prijateljske Kulturne udruge "Sveti Martin" iz Dubrave predsjednik Dražen Milenković koji je i član "Peski-Arta" te dopredsjednik iste udruge g.Damir Glad te predstavnici sponzora i prijatelji udruge.


Opširnije
P.PETROVIĆ I Z. ŠABARIĆ DOBITNICI ŽUPANIJSKIH JAVNIH PRIZNANJA

MEĐU DOBITNICIMA JAVNIH PRIZNANJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE I ČLANOVI UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC" PETAR PETROVIĆ I ZDRAVKO ŠABARIĆ
Na 5. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održanoj 15.veljače 2022. između ostalih, donesena je i odluka o Javnim priznanjima Koprivničko-križevačke županije.


Opširnije
U ĐURĐEVCU OTVORENA 7.IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA "BOŽIĆU USUSRET 2021."

OTVORENA 7. IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA "BOŽIĆU USUSRET 2021."-NAJVIŠE SUDIONIKA DOSAD

U suorganizaciji udruge „Peski-Art Đurđevac“, Muzeja Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca u subotu 18. prosinca 2021. u Muzeju Grada Đurđevca otvorena je sedma izložba božićnih jaslica „Božiću ususret 2021.“.


Opširnije
PESKI-ART NA 37. SUSRETIMA LIKOVNIH STVARATELJA U OTOČCU

    U organizaciji Hrvatskog Sabora Kulture(HSK), krovne organizacije kulturnog amaterizma Hrvatske, u subotu 23. Listopada 2021. u Gradu Otočcu u Lićko-senjskoj županiji održani su 37. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatske. Susreti likovnih stvaratelja smotra je likovnog stvaralaštva, a rezultat je likovnog natječaja koje provodi HSK. Ove, 2021. Na natječaj se prijavilo 31 likovna udruga iz cijele Hrvatske, a od 313 pristiglih radova za izlaganje na susretima odabrano je bilo ukupno 92 lkovna rada.

Opširnije
ODRŽANA 9. LIKOVNA RADIONICA "PESKI-ART 2021. ĐURĐEVAC"

    Tradicionalno, u subotu 09. listopada 2021. održana je 9.likovna radionica "Peski-Art 2021. Đurđevac" kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, a naročito datum oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača.

Opširnije
9. Likovna radionica "PESKI-ART 2021. ĐURĐEVAC"

Tradicionalno, po deveti put i ove godine održati će se likovna radionica "Peski-Art Đurđevac" kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, a održava se u čast oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu i generala Mladena Markača, rođenog Đurđevčana i Peščana.
Likovna radionica odvija se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH i potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja RH g. Tome Medveda, te uz supokroviteljstvo Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije.
Na likovnoj koloniji i ove godine očekuje se veliki odaziv pozvanih likovnih stvaratelja (oko pedesetak) iz čak 10 hrvatskih županija, a nastali likovni radovi biti će darovani Gradu Glini kao jednoj od najvažnijih točki obrane i stradanja u Domovinskom ratu, ali i nedavnom potresu na Banovini.
U sklopu radionice, a u suradnji sa udrugom udomitelja za djecu "Osmijeh" iz Đurđevca u sklopu projekta "Ruka podrške i prijateljstva" održati će se i radionica za djecu predškolske i školske dobi.
Organizator radionice je udruga "Peski-Art Đurđevac" uz suorganizaciju Turističke zajednice Grada Đurđevca, Mjesnog odbora Peski-Đurđevac, Udruge udomitelja za djecu "Osmijeh" Đurđevac, Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruge žena Peski, Etno kuća obitelji Karlovčan te brojnih pojedinaca.

Opširnije
"RANJENI GRAD"-LIKOVNA KOLONIJA U PETRINJI

Dana 18. i 19. rujna 2021. u sklopu "Dana sjećanja" u Gradu Petrinji održala se likovna kolonija "Ranjeni grad" organizirana povodom 30. godina okupacije Grada Petrinje i progonstva Petrinjaca.

Organzator likovne kolonije bio je Ogranak Hvidre Grada Petrinje, a likovna kolonija održava se u znak sjećanja na progonstvo i okupaciju Petrinje.


Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH