POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA HSK - UDRUGA "PESKI-ART" MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA

    Hrvatski Sabor Kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Rpublici Hrvatskoj i ove godine provodio je likovni natječaj za 37. Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine održati u Otočcu u izložbenom prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Opširnije
UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" NA LIKOVNOJ KOLONIJI HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA

LIKOVNA KOLONIJA HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA U PODGARIĆU
U prekrasnom ambijentu Vile Garić u Podgariću, pod pokroviteljstvom HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA u subotu 10. srpnja 2021. održana je likovna kolonija čiji su organizatori Molvarski likovni krug i Lovački savez Koprivničko-križevačke županije, a na kojoj su sudjelovali i članovi udruge "Peski-Art Đurđevac".

Opširnije
ODRŽANA REDOVITA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC"

      Dana 04.srpnja 2021. na Etno imanju Karlovčan u Brodiću održana je redovita godišnja skupština udruge „Peski-Art Đurđevac“.

      Skupštini je prisustvovao I gradonačelnik Grada Đurđevca gosp. Hrvoje Janči te predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca gosp. Tomo Jozek.


Opširnije
ODRŽANA 9. PRIREDBA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU"

Već tradicionalno u sklopu programa najveće turističke, kulturne, gastronomske, sportske i zabavne manifestacije „Picokijade“ u nedjelju 20. lipnja 2021. ispred doma „Mladen Markač“ na Peskima u Đurđevcu održana priredba „Peščani svojemu gradu“ po deveti put.

Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju Peščani  organiziraju svome Gradu , a povodom upravo „Picokijade“.


Opširnije
UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" URUČILA LIKOVNE RADOVE OPĆOJ BOLNICI GOSPIĆ

U srijedu 02. lipnja 2021. u Gospiću je upriličena svečana predaja donacije likovnih radova sa 8. likovne radionice "Peski-Art 2020. Đurđevac" i manifestacije "Podravina svojemu generalu", koju udruga "Peski-Art Đurđevac" organizira povodom obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.

U Gospić je putovalo 17 predstavnika udruge "Peski-Art Đurđevac" , kojima se u Gospiću pridružio i general Mladen Markač.


Opširnije
URUČENA JAVNA PRIZNANJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

UDRUZI "PESKI-ART ĐURĐEVAC" URUČENO JAVNO PRIZNANJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE "NAGRADA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ZA DOPRINOS UGLEDU I PROMOCIJI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE"

U četvrtak 13.svibnja 2021. u koprivničkom Domu mladih održana je svečana dodjela javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije koje je Odlukom o dodjeli javnih priznanja potvrdila Županijska skupština na 24. sjednici održanoj 25. veljače ove godine.

Opširnije
PETAR PETROVIĆ - 65 GODINA SLIKANJA

Likovna izložba "PUTOVANJE PODRAVINOM KROZ VRIJEME" - online - kojom se obilježava 65 godina slikarskog rada, a u prigodi njegova rođendana.

Opširnije
OTVORENA IZLOŽBA - ZDRAVKO ŠABARIĆ - 50 GODINA SLIKARSTVA

OTVORENA IZLOŽBA - ZDRAVKO ŠABARIĆ - 50 GODINA SLIKARSTVA
U Muzeju Grada Đurđevca u petak 16.travnja 2021., poštujući sve propisane epidemiološke mjere otvorena je retrospektivna izložba đurđevačkog slikara ZDRAVKA ŠABARIĆA, a povodom 50 godina slikarstva, umjetničkog rada i rada u kulturi. Tom prigodom promovirana je i monografija koja je tiskana povodom tog velikog jubileja ovog svestranog đurđevačkog slikara i dugogodišnjeg kulturnog djelatnika.

Opširnije
UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" DAROVALA LIKOVNE RADOVE ZA "KUĆU OSMIJEHA"

UDRUGA „PESKI-ART ĐURĐEVAC“ DONIRALA LIKOVNE RADOVE ZA PROJEKT „KUĆA OSMIJEHA“

      Grad Đurđevac u partnerstvu sa Udrugom udomitelja za djecu „Osmijeh“ iz Đurđevca i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac provodi projekt „Kuća osmijeha“, a kojemu je cilj osigurati podršku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja navrše osamnaest godina i izlaze iz sustava udomiteljstva.

    Nedavno je u „Kuću osmijeha“ uselio prvi stanar, a udruga „Peski-Art Đurđevac“ u želji da uljepša početak novog razdoblja u životu stanara i početka rada „Kuće osmijeha“ odlučila je iz fundusa udruge darovati četiri likovna rada za oplemenjivanje životnog prostora kuće.


Opširnije
7. izložba pisanica "USKRSU USUSRET 2021."-online

    U želji da se i u ovim teškim vremenima prouzročenim epidemijom bolesti covid-19 održi tradicija i promovira priznata zaštićena nematerijalna kulturna baština i ove godine udruga „Peski-Art Đurđevac“ organizirala je izložbu uskrsnih pisanica „Uskrsu ususret 2021.“ po sedmi put. Izložbu zbog epidemioloških mjera i ove godine održavamo ONLINE.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH