POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga invalida rada Zagreba

I MI SMO ZVIJEZDE

Nakon dvogodišnje pauze, s velikim će veseljem UIR Zagreba organizirati produkciju svojih aktivnosti pod nazivom I mi smo zvijezde. Produkcija će se održati u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u Zagrebu, Park Stara Trešnjevka 1, u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine u vremenu od 18,00 do 19,00 sati uz besplatan ulaz za sve zainteresirane građane. Očekuje se odaziv dvjestotinjak građana koji će uživati uz raznovrstan sadržaj obogaćen plesnim koreografijama, dramskim izvedbama i glazbenim repertoarom. Dio članova UIR Zagreba će glumiti (dramska skupina), dio će prikazati plesne koreografije (plesna i folklorna skupina), a dio će pjevati prigodne pjesme (pjevački zbor) kojima će se moći priključiti i uzvanici. Uz članove UIR Zagreba, građani će svjedočiti plesnim točkama štićenika Doma za starije osobe Trnje, glazbenom umijeću članova Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, kao i pjevačkom umijeću dječjeg pjevačkog zbora "Zagrebački anđeli". Neizostavno, u sad već tradicionalnu priredbu, uključit će se i Stručna služba UIR Zagreba točkom iznenađenja. Bogat kulturno-zabavni program dio je trogodišnjeg programa "Kul-turiranje" koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i čiji su ciljevi povećanje kvalitete usluga, smanjenje socijalne isključenosti i poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina, odnosno invalida rada, ostalih osoba s invaliditetom i osoba starije životne. Detalje o prošlogodišnjim priredbama možete pročitati klikom na sljedeću poveznicu: https://www.uir-zagreb.hr/.../ostale.../i-mi-smo-zvijezde.

Opširnije
MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM, 3. prosinca

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM, 3. prosinca Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca), UIR Zagreba će u četvrtak, 1. prosinca 2022. godine organizirati otvorenje izložbe autorskih radova člana UIR Zagreba Borisa Adameka, pod nazivom "Sjećanja za budućnost". Otvorenje izložbe bit će upriličeno u četvrtak, 1. prosinca 2022. godine prostorijama UIR Zagreba, na adresi Nova cesta 86 s početkom u 16,00 sati. Boris Adamek, dugogodišnji je član UIR Zagreba, po zanimanju novinar, a uz to i pisac, umjetnički fotograf, predavač i likovni umjetnik. Iako su njegovi radovi bili dio skupnih izložbi, njih više od 200, samostalno je izlagao gotovo trideset puta – u zemlji i inozemstvu. Ovom će prilikom predstaviti svoja djela izrađena u tušu i ugljenu, a vezana uz Stari Zagreb, Samobor i Lijepu našu. Izložbu će biti moguće pogledati u prostorijama UIR Zagreba do 13. siječnja 2023. godine. Izložba je dio trogodišnjeg programa "Kul-turiranje" koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i čiji su ciljevi povećanje kvalitete usluga, smanjenje socijalne isključenosti i poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina, odnosno invalida rada, ostalih osoba s invaliditetom i osoba starije životne.

Opširnije
Predstava dramske skupine UIR Zagreba - Dijalozi podsvjesti – priče

Dijalozi podsvjesti – priče Predstava dramske skupine UIR Zagreba u suradnji s Empiria teatrom Redateljica: Iva Srnec Hamer Glumci - clanovi UIR Zagreba: Nives Sokolean, Vinka Šeler i Tomislav Zekanović Predstava ce se odrzati u prostorijama Udruge invalida rada Zagreba i ulaz je besplatan za sve zainteresirane gradjane

Opširnije
DAN UDRUGE INVALIDA RADA ZAGREBA

Dan UIR Zagreba obilježit ćemo u srijedu, 28. rujna 2022. godine otvorenjem izložbe umjetničkih fotografija "Gdje smo ovo ljeto bili" nakon čega će uslijediti druženje uz glazbu i ples. Izložene fotografije bit će radovi polaznika digitalne fotografije i otvorenje izložbe predviđeno je za 16,00 sati, dok će nam glazbu od 17,00-19,30 sati osigurati svirači folklorne skupine UIR Zagreba. Pokrovitelj dvodnevnog obilježavanja Dana UIR Zagreba bit će, kao i prijašnjih godina, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Opširnije
PET SUZA ZA ZLATKA BOČKALA

Nakon dvije godine organizacije on-line, 2022. godine će Udruga invalida rada Zagreba ponovo uživo organizirati glazbeno događanje naziva Pet suza za Zlatka Bočkala. Događanje će se održati u srijedu, 13. travnja 2022. godine, na maloj pozornici u Parku Maksimir, na adresi Maksimirski perivoj 1, od 17,00 do 19,00 sati, uz sudjelovanje nekolicine amaterskih pjevačkih zborova. 

Folklorna skupina UIR Zagreba, Pjevacki zbor "Zrele trešnje", Pjevacki zbor "Žumberčanke", Pjevački zbor "Bosana", Pjevački zbor KUD "NikolaTesla" i Zagrebački orkestar ZET-a. 

Tom će prigodom, na dan rođenja Zlatka Bočkala, profesora psihologije, UIR Zagreba na opisani način izraziti svoju bezvremensku zahvalnost za njegov minuli rad na mjestu predsjednika UIR Zagreba. Odabir pjevačkog koncerta kao iskaza zahvalnosti gospodinu Bočkalu nije bio upitan s obzirom na to da je gospodin Bočkal bio velik zaljubljenik u glazbu. To mu je u velikoj mjeri pomoglo kao profesoru psihologije u nastojanjima utjecanja na unutarnju stranu osobe, upravo onako kako to radi i sama glazba. Stoga je upravo koncert amaterskih pjevačkih zborova najprikladniji način da se još jednom, na dan njegova rođenja, zahvalimo gospodinu Bočkalu za sav njegov predan rad.

Pokrovitelji događanja su Hrvatsko društvo skladatelja i Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Svi ste dobrodošli pridružiti nam se na koncertu!

Opširnije
I mi smo zvijezde

Zagreb, srijeda, 11. prosinca 2019. godine. Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizira produkciju svojih aktivnosti peti put po redu pod nazivom „I mi smo zvijezde”. Produkcija će se održati u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u Zagrebu, Park Stara Trešnjevka 1, u vremenu od 18,00 do 19,30 sati.

 Kulturno-zabavnim programom prikazat će se jednogodišnji rad UIR Zagreba kroz koncertna, dramska i plesna djela u izvedbi članova i djelatnika UIR Zagreba.

  Ulaz je besplatan za sve zainteresirane! Pridružite nam se i podijelite predbožićnu radost zajedno s nama!

Opširnije
Dvije suze za Zlatka Bočkala

Glazbena manifestacija pod nazivom Dvije suze za Zlatka Bočkala je koncert amaterskih pjevačkih zborova u čast Zlatku Bočkalu. 

Opširnije
Otvorena vrata zaljubljenih

Udruga invalida rada Zagreba organizira dane otvorenih vrata pod nazivom OTVORENA VRATA ZALJUBLJENIH.

Opširnije
I mi smo zvijezde, Velika Gorica, Pučko otvoreno učilište

Predbožićnu manifestaciju I mi smo zvijezde Udruga invalida rada Zagreba organizirat će kao produkciju aktivnosti u koje su se članice i članovi Udruge aktivno uključivali tijekom jednogodišnjeg razdoblja. S obzirom na to da neće biti vremena niti mogućnosti za prikaz baš svih aktivnosti, izabrat će se prigodan program vezan uz glazbene, dramske i plesne izvedbe.

Produkcija će se održati u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 37, u utorak, 18. prosinca 2018. godine u vremenu od 18,00-19,30 sati, a ulaz će biti besplatan za sve zainteresirane.


Opširnije
I mi smo zvijezde, Zaprešić, Pučko otvoreno učilište

Predbožićnu manifestaciju I mi smo zvijezde Udruga invalida rada Zagreba organizirat će kao produkciju aktivnosti u koje su se članice i članovi Udruge aktivno uključivali tijekom jednogodišnjeg razdoblja. S obzirom na to da neće biti vremena niti mogućnosti za prikaz baš svih aktivnosti, izabrat će se prigodan program vezan uz glazbene, dramske i plesne izvedbe.

Produkcija će se održati u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću, na adresi Trg žrtava fašizma11, u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine u vremenu od 18,00-19,30 sati, a ulaz će biti besplatan za sve zainteresirane.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH