POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Kulturno-umjetničko društvo Strmec

Lucinje u Strmcu

Opširnije
Strmečka jesen

U subotu, 28.9.2019. godine održana je još jedna Smotra folklora „Strmečka jesen“ u organizaciji KUD-a Strmec u Društvenom domu u Strmcu. Ove godine gedatelji su mogli uživati u izvedbi KUD-a „Pušća“ iz Pušće koji su se predstavili  koreografijom „Grad se beli“, pjesmama i plesovima Međimurja i pušćajnske fare sv. Jurja.  KUDPokupljanka“, Brest Pokupski donijeli su dašak Pokupskog u naš kraj. Gledatelji su mogli uživati i u izvedbi KUD-a Veseli Posavljaci Bijelo Brdo koji su izveli nekoliko kola bosanske Posavine. KUD Goričan predstavio se s dvije koreografije spleta međimuskih kola. Osim gostiju, na smotri se  predstavila dječja sekcija KUD-a Strmec, dok su stariji članovi izveli nekoliko pjesama. Nakon službenog dijela slijedilo je druženje s izvođačima.


Opširnije
KUD "STRMEC" U PRAGU

Članovi Kulturno – umjetničkog društva Strmec gostovali su od 23. do 26. 8. 2019. godine na Međunarodnom festivalu u Pragu, Češka. Na festivalu, koji se održavao uz obalu rijeke Vltave, KUD-ovci su mnogobrojnoj publici predstavili pjesme, plesove i nošnju svetonedeljskog kraja. Uz članove KUD-a Strmec koji su bili predstavnici Hrvatske, na festivalu su sudjelovala društva iz drugih zemalja poput Bugarske, Ukrajine, Rumunjske, Litve, Grčke, Španjolske… Sudionici festivala su kroz zajednička druženja imali priliku upoznati i naučiti plesove iz drugih država.


Opširnije
POSTANI ZVIJEZDA NA JEDAN DAN

Voli li Vaše dijete pjevati? Sanja li o tome da bude pjevač?
Omogućite mu da osjeti kako je to stajati pod svjetlima reflektora i pjevati! U sklopu dječjeg festivala na Strmecfestu koji će se održati 24.8.2019. na jezeru Kipišće. Pozivamo zainteresiranu djecu do 15 godina da se prijave za sudjelovanje i otpjevaju do 3 pjesme po svom izboru!
Kako se prijaviti? Pošaljite nam e-mail na kud.strmec@gmail.com ili se javite u inbox naše facebook ili instagram stranice, a mi ćemo Vam poslati prijavnicu.
Prijave traju do 10.8.2019.
(P.S. za svako dijete osigurana je nagrada)
Opširnije
VRH