UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" URUČILA LIKOVNE RADOVE OPĆOJ BOLNICI GOSPIĆ

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

U srijedu 02. lipnja 2021. u Gospiću je upriličena svečana predaja donacije likovnih radova sa 8. likovne radionice "Peski-Art 2020. Đurđevac" i manifestacije "Podravina svojemu generalu", koju udruga "Peski-Art Đurđevac" organizira povodom obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.

U Gospić je putovalo 17 predstavnika udruge "Peski-Art Đurđevac" , kojima se u Gospiću pridružio i general Mladen Markač.


Posjeta Gospiću započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u središtu Gospića na Trgu Alojzija Stepinca.

Svečanost se nastavila ispred Opće bolnice Gospić, gdje su na provizornoj izložbi izloženi donirani likovni radovi.

Svečanosti su prisustvovali: u ime pokrovitelja, Ministarstva hrvatskih branitelja RH, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja gosp. Tome Medveda, gosp. Marko Ratković, izabrani župan Ličko-senjske županije gosp. Ernest Petry, gradonačelnik Grada Gospića, gosp. Karlo Stračević, predstavnici i članovi braniteljskih udruga Grada Gospića, djelatnici bolnice na čelu s ravnateljicom gospođom mr.sc. Sandrom Čubelić dr.med.spec.ped., učenici medicinskog smjera Strukovne škole Gospić i mnogi drugi gosti.

Na početku svečanosti sve je pozdravila i poželjela dobrodošlicu u ime domaćina ravnateljica bolnice g. Sandra Čubelić, a zatim je predsjednik udruge "Peski-Art Đurđevac" Franjo Mihočka u svom govoru prezentirao i objasnio ciljeve i rezultate projekta "Podravina svojemu generalu" uz zahvalu domaćinima na prihvaćanju donacije i srdačnom dočeku i gostoprimstvu kao i pokroviteljima na pokroviteljstvu i visokim gostima što su svojim prisustvom uveličali svečanost.

Potom su se skupu obratili gradonačelnik Gospića, gosp. Karlo Starčević, izabrani župan Ličko-senjske županije gosp. Ernest Petry, te u ime Ministrastva hrvatskih branitelja RH, izaslanik Marko Ratković, a svi govornici su izricali zahvalnost generalu Mladenu Markaču za sve što je učinio za Hrvatsku, Liku i Grad Gospić u Domovinskome ratu, te važnost provođenja ovakvih manifestacija kao što je "Podravina svojemu generalu" kako se nebi zaboravili važni datumi novije hrvatske povijesti , uz zahvalnost za donaciju likovnih radova.

Na kraju se prisutnima emotivnim govorom obratio general Mladen Markač, evocirajući uspomene iz Grada Gospića u kojem je u vrijeme Domovinskoga rata bilo zapovjedništvo Specijlne policije i u kojem je proveo tri godine, s naglaskom na stradanje i doprinos Grada Gospića hrvatskoj slobodi.

Uslijedilo je svečano potpisivanje Darovnice kada su predsjednik udruge "Peski-Art Đurđevac" Franjo Mihočka i ravnateljica Opće bolnice Gospić potpisali Darovnicu kojim činom je bolnici i Gradu Gospiću i službeno uručena donacija 47 likovnih radova nastalih na 8.likovnoj radionici "Peski-Art 2020. Đurđevac"


Nakon druženja, predstavnici udruge "Peski-Art Đurđevac" u organizaciji domaćina posjetili su i razgledali Muzej Like Gospić u sklopu kojeg je i Lička kuća i Memorijalni centar "Nikola Tesla" u Smiljanu te se upisali u knjige dojmova.

Uz zahvale svima koji su putovali u Gospić, udruga "Peski-Art Đurđevac" zahvale upućuje i svima koji su pomogli u organizaciji putovanja, naročito Gradu Đurđevcu i agenciji "Podravina exspres tours".Poveznica za pregled tijeka svečanosti na youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=65za_Mn3Jq0


Podijeli ovu stranicu

VRH