UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" URUČILA LIKOVNE RADOVE GRADU GLINI

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

U ponedjeljak 06. lipnja 2022. upriličena je svečanost predaje likovnih radova nastalih na likovnoj radionici „Peski-Art 2021. Đurđevac“ Gradu Glini. Projekt likovne radionice provodi se u sklopu manifestacije „Podravina svojemu generalu“ kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, naročito dan donošenja oslobađajuće presude na međunarodnom sudu u Haagu za hrvatske generale Mladena Markača i Antu Gotovinu 16. studenoga 2012. Godine, a koja se održava u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskoga rata generala Mladena Markača.


Svečanost primopredaje likovnih radova upriličena je u Hrvatskom domu u Glini, a primopredaju su izvršili predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franjo Mihočka i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković potpisivanjem Darovnice s popisom darovanih likovnih radova.
Svečanoj primopredaji nazočili su general Mladen Markač u čiju čast se manifestacija provodi, izaslanici pokrovitelja, gosp. Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja RH gosp. Tome Medveda i gospođa Verica Rupčić, izaslanica župana Koprivničko-križevačke županije gosp. Darka Korena, te načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke gosp. Luka Pešut, te kao gošća organizatora voditeljica Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja RH u Koprivnici g-đa Tatjana Mihaldinec, kao i članovi udruga organizatora i suorganizatora manifestacije.
Prije same svečane primopredaje u ime organizatora manifestacije „Podravina svojemu generalu“ i pokrovitelja Grada Đurđevca odana je počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika „Suza“ poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskog rata ispred Policijske postaje Glina.
Domaćini su i u okolnostima poteškoća prouzročenih razornim potresom na Banovini i još vidljivih rana iz Domovinskog rata iskazali veliku gostoljubivost te gostima upriličili topli prijem i pokazali Grad, a dojmljiva je bila posjeta mjestu u Domovinskom ratu do temelja srušene katoličke crkve te mjestu gdje je potpisana znamenita predaja i kapitulacija kordunskog korpusa u VRO „Oluja“.
Udruga zahvaljuje domaćinima na lijepom i toplom prijemu, svima koji su podržali provođenje projekta, svim gostima i predstavnicma pokrovitelja na dolasku i lijepim riječima, članovima i prijateljima koji su putovali u Glinu, Radio Banovini na medijskom praćenju te tvrtki Podravina express tours i vozaču Marku na ugodnom prijevozu.

Podijeli ovu stranicu

VRH