ODRŽANA 11. LIKOVNA RADIONICA "PESKI-ART ĐURĐEVAC"

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

ODRŽANA 11. LIKOVNA RADIONICA „PESKI-ART 2023. ĐURĐEVAC“

U subotu 07.listopada 2023. u Đurđevcu na Peskima u domu „Mladen Markač“ održana je 11. likovna radionica „Peski-Art 2023. Đurđevac“. Likova je to radionica koja se održava u sklopu manifestacije „Podravina svojemu generalu“ koju organizatori organiziraju s ciljem obilježavanja značajnih datuma novije hrvatske povijesti, a u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.


Likovna radionica započela je intoniranjem hrvatske himne „Lijepa naša“ te odavanjem počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a sudionike i goste je na početku pozdravio Franjo Mihočka, predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ koja je i organizator. Otvorenju likovne radionice su nazočili i prisutnima se obratili pokrovitelji manifestacije, u ime Grada Đurđevca gradonačelnik Hrvoje Janči, u ime Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren koji je radionicu i otvorio, predsjednik Mjesnog odbora Peski-Đurđevac Stjepan Stanešić, a smjernice za rad umjetnicima je dao prof.Franjo Horvat stručni umjetnički voditelj radionice. Otvorenju su još nazočili i pročelnica ureda župana Melita Ivančić te rektorica Veleučilišta u Križevcima dr.sc. Marcela Andreata Koren, predstavnici donatora i sponzora kao i građani.

Na likovnoj radionici sudjelovalo je pedesetak likovnih umjetnika, a lijepo vrijeme i ugodna atmosfera poticajno su djelovali na njih te su radeći na otvorenom ispred Doma „Mladen Markač“ stvorili pedesetak likovnih djela koje će nakon opremanja i priredbe „Podravina svojemu generalu“ organizatori pokloniti u grad Sinj, Veteranskom centru Podružnici Sinj.

U ime pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja RH zatvaranju radionice nazočila je izaslanica potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelj Tome Medveda, voditeljica područna ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji Tatjana Mihaldinec.

Svakako i sudionike i organizatore najviše je razveselio dolazak osobno generala Mladena Markača u čiju čast se radionica i manifestacija i održava koji je sa zanimanjem razgledao nastale likovne  radove, prilikom zatvaranja radionice sudionicima uručio zahvalnice i svakome se osobno zahvalio, a nakon ručka se u ležernoj atmosferi družio sa sudionicima i organizatorima.

Kao posebni gosti na radionici su bili članovi udruge HVIDRA Petrinja, a likovnu radionicu posjetila je i poznata hrvatska književnica Božica Jelušić, a sudionike i organizatore zabavili su svojim dolaskom i svirkom TS „Podravski bećari“.

Organizatori su udruga „Peski-Art Đurđevac“ te Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Peski-Đurđevac, Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu „Osmijeh“, Đurđevac i Etno kuća obiteji Karlovčan.

A organizatori zahvaljuju svim likovnim umjetnicima, svima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji provedbe likovne radionice, te svim donatorima i sponzorima, a naročito „Hrvatskim šumama“ UŠP Koprivnica, Ljekarnama Štefanić, Turističkoj zajednici Grada Đurđevca i tvrtki „Dergez“ d.o.o., Lovačkoj udruzi „Jelen“ Đurđevac kao i pokroviteljima Ministarstvu Hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Đurđevcu.

Također zahvale su upućene i Muzeju Grada Đurđevca koji je omogućio i ovaj put sudionicima razgledavanje aktualnih izložbi i Interperetacijskog centra Picokijade kako bi ponijeli iz Đurđevca što ljepše dojmove i uspomene.

HVALA SVIMA!


Podijeli ovu stranicu

VRH