UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" NASTAVLJA S ODLIČNIM REZULTATIMA

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

LIKOVNI NATJEČAJ HRVATSKOG SABORA KULTURE - UDRUGA „PESKI-ART ĐURĐEVAC“ NASTAVLJA NIZ DOBRIH REZULTATA

 

Objavljeni su rezultati likovnog natječaja koji provodi Hrvatskog sabora kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma Hrvatske. Likovni natječaj ove godine proveden je po 36. put za likovne susrete i likovnu smotru koji su se trebali održati u Ogulinu, no zbog situacije sa epidemijom covid-19 biti će po prvi puta organizirani ONLINE.


I udruga "Peski-Art Đurđevac" prijavila je likovne radove svojih članova, a među 78 odabranih radova od 301 pristiglog rada na natječaj je i sedam članova udruge "Peski-Art Đurđevac". To su Željko Bečaj sa svojim radom „Jesenje oko“, Pero Cik sa drvorezom „Ribič“, Đurđica Franjić sa slikom ulja na platnu „Dar s juga“, Ivana Hadžija keramičkim uradkom „Zaboravljeno proljeće“ , Mirko Markešić uljem na staklu „Odmor kraj bunara“ ,  Zdravko Šabarić sa diptihom ulja n planu „Ludo vrijeme“, te Sanja Benko sa slikom „Epitaf izgubljenom vremenu“ koja se prijavila preko Kulturne udruge "Sveti Martin" Dubrava, ali je i članica "Peski-Arta".

Udruga „Peski-Art“ tako, nakon što je 2018. na spomenutom natječaju i 33. Susretima u Slavonskom Brodu proglašena najuspješnijom udrugom nastavlja kontinuitet kvalitetnih rezultata. Po strogim kriterijima stručnog povjerenstva u kojem su ove godine bili Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja i Damir Facan Grdiša, akademski slikar i ove godine među prijavljenim udrugama „Peski-Art“ je zauzela visoko mjesto sa brojem odabranih radova. Samo jedna udruga ima dva odabrana rada više te još jedna isti broj izabranih radova. Raduje činjenica da su među odabranima likovni radovi nekih likovnih stvaratelja koji do sad nisu bili birani, što znači da u udruzi postoji širina kvalitetnih likovnih stvaratelja.

 

Kompletni rezultati na:

http://www.hrsk.hr/index51.php?pIDm1=9&pIDm2=39&pIDm3=0&pPg=0&pIDcl=1000&pToken=...


Podijeli ovu stranicu

VRH