PREDANA DONACIJA LIKOVNIH RADOVA BOLNICI U KNINU

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

PREDANA DONACIJA LIKOVNIH RADOVA OPĆOJ I VETERANSKOJ BOLNICI "HRVATSKI PONOS" KNIN

 

  U utorak 04.veljače 2020. u Kninu udruga „Peski-Art Đurđevac“ uručila donaciju likovnih radova Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos“ Knin. Likovni radovi nastali su na likovnoj radionici „Peski-Art 2019. Đurđevac“ u sklopu manifestacije „Podravina svojemu generalu“ koju udruga organizira u čast obljetnice oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu i rođenog Đurđevčana generala Mladena Markača.


    Svake godine likovni radovi daruju se gradovima i (ili) ustanovama koji posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja i generala Markača hrvatskoj slobodi, a 2019. to je bio hrvatski kraljevski grad Knin i Opća i veteranska bolnica „Hrvatski ponos“ Knin.

    Slijedom toga udruga „Peski-Art“ s primateljem donacije dogovorila je predaju donacije koja je u utorak 04.veljače2020. i upriličena.

    Protokol predaje započeo je točno u podne polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika „Oluja 95“ u središtu Knina gdje je delegaciju udruge dočekao gradonačelnik Knina dr.sc. Marko Jelić sa suradnicima, a pridružili su se i general Mladen Markač, ministar hrvatskih branitelja u vladi RH gosp. Tomo Medved, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Knina.

    Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća upriličena je predaja likovnih radova u Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos“ Knin koje je započelo pozdravom ravnateljice bolnice dr.med. Kristine Bitunjac, a nastavljeno prigodnim govorom predsjednika udruge „Peski-Art“ Franje Mihočke nakon čega je potpisom i uručenjem Darovnice i zvanično donacija predana bolnici.

    Prisutnima se tada obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je istaknuo važnost ovoga čina predaje donacije likovnih radova s obzirom da bolnica ima veteranski status i kako ona unosi novu nadu i vedrinu u rad bolnice s obzirom da je ista opterećena brojnim problemima u svome radu. Istaknuo je važnost veteranskog statusa bolnice te najavio rješavanje problema s kojima se bolnica susreće u svome radu, a najavio i daljnje pokroviteljstvo manifestacije koju provodi udruga „Peski-Art“ kako bi i nadalje širili spoznaju o ciljevima kojima je manifestacija posvećena.

    Uz ministra Tomu Medveda i geenerala Mladena Markača, primopredaji donacije prisustvovali su još u ime Grada Knina predsjednica Gradskog vijeća Vedrana Požar, u ime Šibensko-kninske županije dožupan Nikola Blažević, zamjenik ravnateljice Mario Smoje, predsjednica i članovi Upravnog vijeća te zaposlenici bolnice, kao ni predstavnici braniteljskih udruga Grada Knina.

    Poslije primopredaje donacije i druženja, a unatoč jakom vjetru i hladnoći upriličena je posjeta velebnoj kninskoj tvrđavi.


Podijeli ovu stranicu

VRH