ODRŽANA REDOVITA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC"

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

      Dana 04.srpnja 2021. na Etno imanju Karlovčan u Brodiću održana je redovita godišnja skupština udruge „Peski-Art Đurđevac“.

      Skupštini je prisustvovao I gradonačelnik Grada Đurđevca gosp. Hrvoje Janči te predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca gosp. Tomo Jozek.


    Skupštinu je otvorio i pozdravio sve prisutne goste i članove predsjednik udruge Franjo Mihočka, te predložio dnevni red Skupštine. Nakon usvajanja dnevnog reda izabrana su radna tijela Skupštine, radno predsjedništvo, verifikacijska komisija te zapisničar i dva ovjerovitelja zapisnika.

    Nakon što je verifikacijska komisija u sastavu Marija Stipan, Sanja Benko i Željko Bečaj konstatirala da skupštini prisustvuje natpolovična većina članova te skupština može donositi pravovaljane odluke pristupilo se prezentaciji izvješća za 2020. godinu.

    Iscrpno izvješće o radu podnio je predsjednik udruge koji je pobrojao brojne aktivnosti i projekte koje je udruga odradila i u 2020. godini unatoč teškim uvjetima rada zbog bolesti covid-19 te je konstatirano da su svi predviđeni programi odrađeni, a odrađeni su i neki od programa koji nisu bili u planu rada, ali se pojavila potreba za organizacijom i sudjelovanjem u njima, a članovi udruge su ih uspješno odradili. Predsjednik je posebno zahvalio pokroviteljima i donatorima na podršci koju pružaju radu udruge, te prijateljskim udrugama, ustanovama, institucijama s kojima udruga uspješno surađuje i naglasio da bez tih pomoći i suradnji ne bi bilo sve projekte moguće provesti.

    Potom su prezentirana Financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora te je konstatirano da je udruga odradila sve programe uz minimalna moguća financijska sredstva.

    Sva izvješća su jednoglasno i prihvaćena, a prihvaćeni su i izmjene i dopune plana rada i financijskog plana za 2021. godinu.

    Slijedile su pozdravne riječi gostiju, a gradonačelnik Grada Đurđevca gosp. Hrvoje Janči obratio se skupštini udruge biranim riječima, pohvalivši rad, zalaganje i posebno inovativnost da se u vremenima covid-19 epidemije odrade projekti, da se reagira u kratkom vremenu i organizira predviđeno, a što pokazuje da se sve odrađuje sa srcem i željom da se doprinese svojemu Gradu i kraju i da je na taj način sve i jedino moguće organizirati i da to pokazuje i organizacija najvećih gradskih manifestacija, naročito „Picokijade“, gdje se doprinosom upravo udruga i volontera sve uspije odraditi u najkraćem roku. Gradonačelnik Hrvoje Janči još je jednom čestitao članovima udruge na radu i zalaganju te obečao i nadalje potporu radu udruge.

    Predsjednik udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca također se obratio skupštini, naglasio dobru suradnju dvaju udruga, ali i ostalih udruga s kojima udruga surađuje i ostvaruje projekte.

      Članovi udruge, kao i gosti su i ovaj put dali podršku kampanji „Kaftrio udah života“ za stavljanje lijeka za liječenje cistične fibroze na listu HZZO-a.

    Nakon završetka službenog dijela Skupštine slijedio je ručak koji su pripremili domaćini, Etno kuće Karlovčan, te je nastavljeno druženje i zabava uz tamburaški sastav „Dravski pajdaši“, te razgledavanje imanja i posjeta rijeci Dravi.


Podijeli ovu stranicu

VRH