Natječaj za peti recital kajkavske poezije pod nazivom

Osebunjek

Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja Otvara natječaj za peti recital kajkavske poezije pod nazivom "Stara lipa" Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na prva četiri natječaja, s većim ili manjim uspjehom. Nemojte se pokolebati, prijavljujte se i dalje. Natječaj je otvoren za sve vas. Ove godine, a poučeni iskustvom s prethodna četiri natječaja imamo izmjena u pravilima natječaja, pa vas molimo da natječaj pažljivo pročitate i da se istih pravila pridržavate. Jedna od izmjena je i način slanja radova. Radovi se šalju dva puta. Prvi puta samo HP poštom. Adresa za slanje radova HP poštom je: "Udruga Osebunjek", Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec, s naznakom „Za natječaj“. Nakon objave rezultata natječaja, koju molimo da svi pažljivo pročitate, molimo autore čiji će radovi biti odabrani za objavu u Zborniku s recitala da radove pošalju na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com . Molimo da radovi budu pisani u word dokumentu, Times New Roman, font 12, kako stoji u propozicijama natječaja. Lijepo molimo da se pridržavate svih pravila natječaja. Veselimo se vašim radovima, sretno svima! Katarina Zadrija


Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja

 

 

U daljnjem tekstu: Organizator

Objavljuje: 

POZIV ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ RECITALA KAJKAVSKE POEZIJE

U VRBOVCU POD NAZIVOM „STARA LIPA“

 

Pravila:

 

1.     Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.

2.     Natječaj recitala otvoren je od 1. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. godine.

3.     Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir               

dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.

4.     Molimo da uz svaku pjesmu poslanu na natječaj napišete i objašnjenje manje poznatih riječi (ne svih riječi).

5.     Pjesme mogu imati do trideset stihova. U obzira dolaze lektorirane pjesme.

6.     Pjesme se šalju dva puta. Prvi puta SAMO HP POŠTOM NA ADRESU: „Udruga Osebunjek“, Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec, s naznakom „Za natječaj“.

7.   Radovi se potpisuju šifrom. Pored šifre potrebno je napisati naziv kraja na čijem su idiomu radovi pisani. Unutar omotnice s radovima dostaviti zatvorenu manju omotnicu naslovljenu šifrom s kojom su pjesme potpisane, u kojoj molimo napisati objašnjenje šifre, bez biografije, s popisom  pjesama. Šifra ne smije biti pseudonim autora.

8.     Nakon objave rezultata, autore čije su pjesme odabrane za tiskanje u Zborniku s recitala, molimo da te pjesme dostave na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com . Ti radovi se dostavljaju u privitku i moraju biti pisani u Word dokumentu (Times New Roman, font 12). U protivnom ćemo smatrati da pjesme ne zadovoljavaju pravila natječaja, te neće biti objavljene ni nagrađene.

9.     Za najboljih šest pjesama dodijeljujemo prve tri nagrade. Nagrade su novčane.

10. Uz nagrađene, zasebno pohvaljujemo autore sljedećih deset najboljih pjesama.

11. Autori su dužni odazvati se na recital i čitati svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ako nisu u mogućnosti prisustvovati recitalu, molimo neka odrede osobu koja će čitati njihovu pjesmu. Organizatori neće čitati pjesme autora koji neće prisustvovati recitalu.

12. Svaki sudionik recitala čije će pjesme ući u zbornik pod nazivom Stara lipa, primit će po jedan primjerak Zbornika. Za osvojena prva tri mjesta, uz nagrade, bit će dodijeljena Priznanja, a pohvaljenim autorima Pohvalnice. Objava rezultata će biti početkom travnja 2023. godine.

13. Recital će se održati početkom lipnja 2023. godine u Vrbovcu. Svi podatci o održavanju recitala bit će javni objavom rezultata.

14. Predsjednica „Udruge Osebunjek'' Katarina Zadrija neće se natjecati na recitalu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Za „Udruga Osebunjek“:

Katarina Zadrija

 

 

 


Podijeli ovu stranicu

VRH