LIKOVNOM KOLONIJOM OBILJEŽILI DAN POBJEDE

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

LIKOVNOM KOLONIJOM NA DRAVI OBILJEŽILI DAN POBJEDE, DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA
Udruga "Peski-Art Đurđevac" i Etno kuće obitelji Karlovčan drugu godinu za redom organizirali su obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i to na jedinstven i poseban način, kulturnim događajem, likovnom kolonijom krstareći rijekom Dravom.

Ovaj veliki državni praznik kojim se obilježava obljetnica oslobađanja okupiranih područja i vraćanje istih u državno-pravni poredak RH organizatori su obilježili dostojanstveno, svečano i pomalo radno kulturnim događajem, likovnom kolonijom, na rijeci Dravi, odnosno na brodu Galija, krstareći rijekom Dravom.
Okupljanje je bilo upriličeno na Etno imanju Obitelji Karlovčan u Brodiću, a nakon pozdravnih govora predsjednika udruge "Peski-Art Đurđevac" Franje Mihočke i domaćina, Nevena Karlovčana održana je minuta šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.
Potom su se sudionici turističkim vlakićem uputili do rijeke Drave, te su brodom "Galija" krenuli na krstarenje rijekom Dravom, na brodu slikajući, družeći se, konzumirajući domaće specijalitete i dravsku ribu koje su na brodu pripremali domaćini.
Krstareći brodom rijekom Dravom sudionici su uživali u prekrasnom krajoliku i nedirnutoj prirodi, otpozdravljajući brojnim ribićima i izletnicima koji su s obale pozdravljali brod i putnike na njemu, a uz pristajanje na jednom od dravskih sprudova
bilo je lijepo
okupati se u prekrasno čistoj rijeci Dravi.
Na likovnoj koloniji nastalo je dvadesetak radova koji će ostati u fundusu galerije na Etno imanju Karlovčan, a svi su se složili da se ovaj poseban način obilježavanja velikog državnog praznika nastavi i sljedećih godina.

Podijeli ovu stranicu

VRH